Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
6. 10. 2009 10:12
Dobrý den,
měla bych dotaz pro uživatele POHODY. Můžete mi, prosím, poradit co a jak mám kam zadat v případě, že k 30.9.2009 skončil pracovní poměr pro nadbytečnost.
Dovolená k 30.9. v poměrné výši vyčerpaná. Zadala jsem datum odchodu 30.9.2009, zaškrtla vyplatit mzdu po skončení poměru, zadala v doplňkových udajích způsob ukončení. V daních a pojistném je v kolonce "Do" 9/2009 u podepsal prohlášení a za 7-9 neuplatnění mimořádné slevy - výpověď byla k 31.7.. Když vytvářím mzdu hlásí se, že při ukončení pracovního poměru má stále zaměstnanec nastaveno podepsal prohlášení ( - už nevím kde bych to ještě spravila). A nepočítá se odstupné, mám pouze klasiku mzdu za září. To odstupné musím ručně zadat? Není to pohoda schopná vypočítat sama? Na to navazuje třeba formulář pro UP a tam se sice prům.čistý výdělek spočítá, ale v řádku odstupné je logicky nula ...
Ptám se, jak mám správně postupovat při ukončení pp v pohodě tak, aby správně vypočítala mzdu i s odstupným a vyplnila správně potřebné formuláře. Nebo se mám raději pustit do ruční práce? ;-)
Díky moc za radu. Dělám s pohodou krátce a na tohle ještě nepřišlo.
Zdena