POHODA - ukončení prac.poměru a odstupné

• (neregistrovaný)

6. 10. 2009 10:12

Dobrý den,

měla bych dotaz pro uživatele POHODY. Můžete mi, prosím, poradit co a jak mám kam zadat v případě, že k 30.9.2009 skončil pracovní poměr pro nadbytečnost.

Dovolená k 30.9. v poměrné výši vyčerpaná. Zadala jsem datum odchodu 30.9.2009, zaškrtla vyplatit mzdu po skončení poměru, zadala v doplňkových udajích způsob ukončení. V daních a pojistném je v kolonce "Do" 9/2009 u podepsal prohlášení a za 7-9 neuplatnění mimořádné slevy - výpověď byla k 31.7.. Když vytvářím mzdu hlásí se, že při ukončení pracovního poměru má stále zaměstnanec nastaveno podepsal prohlášení ( - už nevím kde bych to ještě spravila). A nepočítá se odstupné, mám pouze klasiku mzdu za září. To odstupné musím ručně zadat? Není to pohoda schopná vypočítat sama? Na to navazuje třeba formulář pro UP a tam se sice prům.čistý výdělek spočítá, ale v řádku odstupné je logicky nula ...

Ptám se, jak mám správně postupovat při ukončení pp v pohodě tak, aby správně vypočítala mzdu i s odstupným a vyplnila správně potřebné formuláře. Nebo se mám raději pustit do ruční práce? ;-)

Díky moc za radu. Dělám s pohodou krátce a na tohle ještě nepřišlo.

Zdena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2009 12:55

Renata K (neregistrovaný)

Re: POHODA - ukončení prac.poměru a odst
      Ostupné jsem si vypočítala ručně a celkovou částku odstupného jsem zadala do poslední spočítané mzdy na stránku Čisté mzdy, kde je kolonka na odstupné. Program to dodaní a hotovo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).