Student-nově OSVČ letos bez příjmů

• (neregistrovaný)

6. 10. 2009 12:59

Student SŠ si v lednu 2009 zařídil živnostenský list. Nicméně letos nesehnal práci - nepodniká, pouze studuje.

1. Bude podávat nulové daň.přiznání?
    2. Pokud sežene zakázku s nízkým ziskem např.5000,-Kč, podává daň. přiznání? Jak to bude se zdrav.pojišťovnou? To bude platit např. 25 Kč?
    3. Kdy má rodič možnost uplatnit slevu na dítě? Je to pouze, pokud má dítě - nepodnikající OSVČ - nulové příjmy?
    Poraďte mi, prosím, kdo má zkušenost. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2009 13:25

jana h (neregistrovaný)

Re: student-nově OSVČ letos bez příjmů
      >http://www.jakpodnikat.cz/podnikani-studenti.php

• 6. 10. 2009 13:38

mmm (neregistrovaný)

Děkuji za návod, na stránky jsem se dívala, všeobecná pravidla znám, ale přesto mi výše uvedené dotazy nejsou jasné.
      Může si rodič odečíst slevu na dani, když dítě-student SŠ - má ŽL, když má malý příjem? To si pak odečítá v DP základní slevu, pak slevu na studenta (daň je stejně nula) a ještě odpočet u rodiče na vyživované dítě?

• 6. 10. 2009 14:21

jana h (neregistrovaný)

přiznání podává , když má příjmy přesahující 15 tis (příjmy a ne zisk !!) a nebo je ve ztrátě § 38g 1
      jinak si myslím, že vše je vysvětleno na stránkách viz výše
      ano uplatní základní slevu+na studenta a rodič má stále nárok na danové zvýhodnění , nerozhoduje výše příjmu studenta..podmínka je společná domácnost a to že stále studuje :)

• 6. 10. 2009 15:01

mmm (neregistrovaný)

Ohledně slev asi máte pravdu, nebyla jsem si tím jista, děkuji za radu.
      V přiznání se opravdu jedná o příjmy, pokud nejsou ve ztrátě, děkuji!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).