Re: průměrný čistý výdělek na ZL
na potvrz. o zaměstnání (ZL) se žádný průměr nepíše
pokud by potřeboval tento zam-ec potvrzení pro ÚP, donese tiskopis, který vyplníte
pokud nastoupil 1.9., pak pravděpodobně odpracoval 21 PD (+1 sv.), takže průměr máte daný (počítá se z předchozího čtvrtletí)
pokud se nejedná o ČID, PID, potom nemůžete počítat s průměrem 46,14 Kč, ale nejméně s 48,10 Kč/hod.
je otázka, zda byl dotyčný zam-ec správně zařazen (zda neměla být jeho zaruč. mzda vyšší)
Re: průměrný čistý výdělek na ZL
V říjnu byl platný průměr z III.Q. Program vám to určitě umí vypočítat, jak byste jinak platili náhrady za svátky, dovolené, příplatky. Jestli vám vyjde nižší průměr než 48,10, musíte použít toto minimum.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 10. 2009 16:25
Dobrý den. Zaměstnanec vykonával práci od 1.9.2008 do 8.10.2009.
Jakým způsobme vypočíta průměrný čistý hodinový výdělek? Účetní systém mi tento údaj udává na každý měsíc. Mám to stanovit aritmetickým průměrem za poslední rok?
Např. průměrný hodinový výdělek v září byl 46,14, v říjnu 45,46. Jak mám počítat ten říjen, když bylo odpracováno jen 8 dní?
Děkuji moc za pomoc