Ošizení ve mzdě

• (neregistrovaný)

7. 10. 2009 10:21

Dobrý den,

prosím, co se mi může stát při kontrole mezd a srážek z nich státem?

Stalo se, že byla založena další firma a data byla zkopírována z původní pozvaným technikem, ale od začátku se nedaňové částky v další firmě (není jich moc a nejsou velké) zdaňují a počítá se z nich SP a ZP. Všimla jsem se toho teď a opravila. Opravit zpětně ZP, SP, daň, bude šílená práce. Zvlášť ldyž jsem na to sama.

Poradí někdo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 10. 2009 10:35

rv (neregistrovaný)

Re: Ošizení ve mzdě
      Tohle by vám mohla napadnout kontrola z inspekce práce, sociálká a zdravotní poj. by snad jen upozornila a nějaký postih by vám myslím nedala, protože jste jim platila ale opravu by možná vyžadovali, takže buď risknout nebo opravit.....
      Já bych to asi opravila a jelikož vám sociálka i zdrav bude muset vracet a tudíž by zřejmě přišli na kontrolu, tak bych se s nima rovnou domluvila............a tak s programatorem...byla to taky jeho chyba, tak ať pomůže.............
      Kolik máte zaměstnanců?

• 7. 10. 2009 11:00

Veruna (neregistrovaný)

Děkuju za odpověď. Zaměstnanců máme asi 40, ale tato chyba se týká asi jen 5ti z nich.

• 7. 10. 2009 19:52

inzinyrka (neregistrovaný)

Nevím, jak můžete zpětně něco opravovat. Máte přece uzavřené mzdy, účetnictví... Opravila bych to všechno v měsíci, ve kterém jsem na to přišla, a založila bych si všechny podklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).