Silniční daň

• (neregistrovaný)

7. 10. 2009 10:38

V roce 2008 jsem platila silničku celý rok z plné sazby, slevu jsem si uplatnila až v daňovém přiznání (přeplatek - o ten jsem si zatím nepožádala). V letošním roce jsem si to neuvědomila a 1. a 2. zálohu jsem zaplatila opět v celém výši (bez slevy). Takže když sečtu tyto zálohy + přeplatek za rok 2008 tak mám zaplaceno víc než když si vypočítám odvod se slevou na tento rok. Ale samozřejmě to počítám s tím loňským přeplatkem. Mám tedy platit ted 3. zálohu. Díky Zuzana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 10. 2009 10:44

milka (neregistrovaný)

Re: silniční daň
      Ne určitě to neplatte a v daň. přiznání přeplatek z roku 08 a zálohy
      1. a 2. sečtete a zřejmě vám vyjde zase přeplatek.Budťo si o něho požádáte nebo si už pohlídáte rok 2010 a doplatíte co bude potřeba v roce 2010.

• 7. 10. 2009 10:59

Zuzana24 (neregistrovaný)

Děkuji, doufám že hlavně FU počítá i s tím přeplatkem z roku 2008 o který jsem nepožádala. Ještě dotaz: pokud jsme ted v roce 2009 měnili sídlo (Praha 7 změna na Prahu 10) tedy máme i FU nový nemá to na to vliv.

• 7. 10. 2009 11:04

A. (neregistrovaný)

já to dělalal tak, že když mi vznikl přeplatek za loňský rok, tak letos když jsem měla platit první zálohu, tak jsem si zavolala na FÚ, řekla, že tam máme přeplatek, paní se podívala, jestli nedlužíme na jiných daních a když zjistila že ne, tak ten přeplatek si v počítači přímo napárovala na naši první zálohu. tím jsem měla jisté, že ty peníze nepoužijí na nějaký případný nedoplatek někde jinde. platíme daně sice řádně a včas, ale stát se může cokoli...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).