Služba z EU

• (neregistrovaný)

7. 10. 2009 11:18

Dobrý den, po pročtení diskuzí jsem mírně zmatená..prosím mohl by mě laicky někdo poradit. Mám fakturu z EU na služby. (na faktuře je věta reverse charge).Datum služby je na faktuře od dodavatele uvedený 15.9.2009, faktura od dodavatele je vystavená 16.9. (tento datum by na nic neměl mít vliv, že?) Do firmy mi faktura přišla 6.10.2009. Tak mám samovyměřit a zároveň uplatnit DPH. K jakému dni? Musím do 15 dnů..nemám ale ten doklad...takže musím doplnit do evidence pro daňové účely-záznamní povinnosti?. K jakému datu..k tomu nejzaššímu do 15 dnů, tedy k 30.9.2009. Takže v DPH se m i to objeví v září a DPH vypočtu kurzem dne 30.9.2009 ? Mohu potom na ten doklad, který mi přišel 6.10.2009 napsat, že tedy údaje byly doplněny ke dne 30.9.2009. Tady jsem z některých diskuzí pochopila, že mám přepočítat ke dni přijetí faktury a to bude DUZP. Ale když chodí faktruy pozdě...strašně by se povinnost DPH odvést a pak si nárokovat posouvala do dalších měsíců. Asi to teda vůbec nechápu. Mohu poprosit o jasné vysvětlení pro "blbce"? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).