Re: rozšíření živnosti
>Dobrý den,
>mám problém a nevím si s ním rady. Podnikám, jsem
>zapsán v živnostenském rejstříku. Chtěl bych ovšem
>rozšířit živnost na kterou nemám dosažené vzdělání, avšak
>spolu s otcem tu činnost provádím spoustu let- mohu to
>započítat jako praxi?
Jestliže otec na živ.oprávnění tuto činnost provozuje, mohl by Vám napsat potvrzení praxe, ale záleží na posouzení ŽÚ, zda to vezmou.
já sám mám živnosťák na pomocné
>práce, které vykonávám u svého otce. Mohu toho nějak
>docílit???
>Jestli jsem to dobře pochopil, tak bych mohl napsat
>otce jako odpovědného zástupce. Je to možné??
To by šlo, ale vzhledem k novelám ŽZ se dost věcí změnilo, i ohledně vzdělání, když tak uveďte přesně o jaké činnosti jde, co máte Vy, co otec a třeba se v tom rozeberem. nebo dejte mejl a já se Vám ozvu, ať nezatěžujeme tuto doskuzi, jak chcete.
>Děkuji za všechny odpovědi
>S pozdravem M. Pavlas
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 10. 2009 17:08
Dobrý den,
mám problém a nevím si s ním rady. Podnikám, jsem zapsán v živnostenském rejstříku. Chtěl bych ovšem rozšířit živnost na kterou nemám dosažené vzdělání, avšak spolu s otcem tu činnost provádím spoustu let- mohu to započítat jako praxi? já sám mám živnosťák na pomocné práce, které vykonávám u svého otce. Mohu toho nějak docílit???
Jestli jsem to dobře pochopil, tak bych mohl napsat otce jako odpovědného zástupce. Je to možné??
Děkuji za všechny odpovědi
S pozdravem M. Pavlas