Re: Doba určitá nebo neurčitá
A proč děláte takové blbosti ? Proč podepisujete dohodu o změně sjednaných podmínek ? Ovšem teď se domnívám, že jste žádnou výpověď nedostal, ale váš pracovní poměr skončí uplynutí sjednané doby určité. A při tom, samozřejmě, na žádné odstupné nárok není. Co tam vlastně máte napsáno ?
Smlouvu nám dali k podpisu z důvodu změny místa výkonu
práce
:,,dohoda o změně pracovní smlouvy",kde bylo :pracovni smlouva se po vzajemné dohodě obou stran mění takto:prac. poměr sjednaný .......atd. se MĚNÍ NA DOBU URČITOU ,KTERÝ TRVÁ DO DATA UKONČENÍ OBCHODNÍHO VZTAHU MEZI ZAMĚSTNAVATELEM A OBJEDNAVATELEM SLUŽBY.
Jako výpévěď jsme dostali jen oznámení :Oznámení o ukončení zakázky" kde je psáno : na základě výpovědi smlouvy ze strany .....akciová společnost........bude ke dni 31.10.2009 ukončena ostraha objektu.Vzhledem k této skutečnosti a s Vámi uzavřené prac. sml.na dobu určitou po dobu trvaní zakazky bude s Vámi ke stejnému datu ukončen prac. poměr.
Toto oznámení je datované 1.9.09 ,musí i zde byt dodržena 2 me.výp.lhuta?
Klasický přístup bezp.agentury- odrbat zaměstnance jak to jde. Na základě dohody, kterou jste podepsali, Vám končí PP dnem ukončení ostrahy sjednaného objektu, odstupné nenáleží, mají to dobře zmáknuto. Vůbec nic s tím nenaděláte, ptát se máte dříve, než něco podepíšete, nyní už bohužel je pozdě.
Dohoda o změně k prac.sml. ze dne 1.4.2004 se po vzájemné dohodě ......mění na dobu určitou. Jenže ja měl nástup a podpis smlouvy 1.10.2004. Může tedy dohoda být neplatná vzhledem datumu 1.4.2004 ,kde má být správně 1.10.2004?? Poslední správná dohoda , je dohoda o změně prac.sml. ze dne 1.10.2004 ,která se se mění na dobu neurčitou. Tak si myslím ,že toto je poslední plátná dohoda.
Ještě dotaz ta dohoda je sepsaná:
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 10. 2009 22:11
Dobrý den ,mám dotaz zda zaměstnavatel muže změnit dobu neurčitou,kterou jsemjiž měl podepsanou na dobu určitou .Jsem u něj zaměstnán nějakých 5 let a zaměstnavatel nám dal podepsat dohodu ,kde bylo psano smlouva se dohodou mení na dobu určitou,kterou jsem podepsl.Teď jsem dostl výpoveď a bylo mě řečeno ,že na odstupné nemám nárok. děkuji za radu