Exekuce - nabytí právní moci?

• (neregistrovaný)

8. 10. 2009 8:49

Dobrý den,
    s exekucí nemám moc zkušeností, ale co mě zajímá je to, že mi přišel na zaměstnance exekuční příkaz, ve kterém se uvádí, že se plátci mzdy přikazuje, aby od okamžiku kdy mu bude doručeno vyrozumění, že usnesení nabylo právní moci, poukazoval sražené částky na účet exekutora. Povinný (tj. zaměstnanec) ztrácí dnem doručení tohoto exekučního příkazu právo na výplatu té části mzdy, která odpovídá stanovené výši srážek.
    A já teď tedy nevím, co dělat. Musím už v této výplatě zaměstnanci srazit exekuci a ponechat ji na našem účtu do té doby, než mi přijde nabytí právní moci nebo jak mám postupovat?
    Mockrát děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 10. 2009 8:53

He (neregistrovaný)

Re: exekuce - nabytí právní moci?
      Přesně tak, až přijde nabytí odešlete všechny částky do té doby sražené.

• 14. 10. 2009 10:24

Zajda (neregistrovaný)

Re: exekuce - nabytí právní moci?
      Mam dotaz navazujici na tuto problematiku. Jelikoz mam prvni exekuci na zam-ce. V lednu prisel prikaz na exekuci, od te doby srazim a deponuji na ucte zam-le. 12.10.2009 doslo na nasi firmu pisemne nabyti pravni moci.
      Do konce tohoto tydne se chystam zaplatit dosud srazenou castku. Zam-ci zbyva dosrazet tak zhruba ze dvou mozna tri vyplat.
      Moje otazka zni, kdyz tento tyden zaplatim soudu dosud srazene, pak mam ihned s vyplatami zasilat nasleduji mesice vzdy aktualne serazenou castku?
      A jakmile dosrazim a vse odeslu na soud (nekldy v prosinci), posle mi soud nasledne nejake potvrzeni, ze jsme splnili jako zam-tel nasi povinnost?
      Dekuji za Vase odpovedi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).