Re: exekuce - nabytí právní moci?
Mam dotaz navazujici na tuto problematiku. Jelikoz mam prvni exekuci na zam-ce. V lednu prisel prikaz na exekuci, od te doby srazim a deponuji na ucte zam-le. 12.10.2009 doslo na nasi firmu pisemne nabyti pravni moci.
Do konce tohoto tydne se chystam zaplatit dosud srazenou castku. Zam-ci zbyva dosrazet tak zhruba ze dvou mozna tri vyplat.
Moje otazka zni, kdyz tento tyden zaplatim soudu dosud srazene, pak mam ihned s vyplatami zasilat nasleduji mesice vzdy aktualne serazenou castku?
A jakmile dosrazim a vse odeslu na soud (nekldy v prosinci), posle mi soud nasledne nejake potvrzeni, ze jsme splnili jako zam-tel nasi povinnost?
Dekuji za Vase odpovedi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
8. 10. 2009 8:49
Dobrý den,
s exekucí nemám moc zkušeností, ale co mě zajímá je to, že mi přišel na zaměstnance exekuční příkaz, ve kterém se uvádí, že se plátci mzdy přikazuje, aby od okamžiku kdy mu bude doručeno vyrozumění, že usnesení nabylo právní moci, poukazoval sražené částky na účet exekutora. Povinný (tj. zaměstnanec) ztrácí dnem doručení tohoto exekučního příkazu právo na výplatu té části mzdy, která odpovídá stanovené výši srážek.
A já teď tedy nevím, co dělat. Musím už v této výplatě zaměstnanci srazit exekuci a ponechat ji na našem účtu do té doby, než mi přijde nabytí právní moci nebo jak mám postupovat?
Mockrát děkuji