Re: vyřazení majetku
Řeklo - to je sice pěkné, ale o inventurách musí být zápisy, zjištěné rozdíly, vyjádření třeba toho společníka, apod. Někdo ty inventury musel přece podepsat. Vím, že za to nemůžete, ale musíte být trochu neústupnější a tyto věci každoročně vyžadovat. Uvidíte, že Vás za to ještě nakonec pochválí, i když zpočátku budou třeba vrčet.
Re: vyřazení majetku
Účty 022/082 před vyřazením měli stejný stav.Já jsem je od roku 2005 až 2008 vedla v inventarizaci i když jsem je nikdy nevedla - to je ten bordel a společník mi řekne,že má jiné starosti,tak jsem v roce 2008 udělala vyřazení,aby opravdu na naši provozovně bylo vedeno jen to co má. Jenže jsem se dozvěděla,že musí být ty protokoly podloženy likvidačním protokolem-což nemám !!!!
Děkuji za ochotu mi poradit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 10. 2009 12:32
Dobrý den,moc prosím poradte mi převzala jsem účto už v roce 2005.Firma měla v majetku na účtě 028 drobný majetek.Nic z toho,ale při stěhování na jiné místo k nám nepřivezla a zřejmě vše zustalo u bývalého společníka.Což je takřka nedohledatelné.V roce 2008 jsem tento majetek vyřadila a myslela jsem,že napíši protokol o vyřazení,ale koukám ,že to není tak jednoduché!!!!prosím poradte co s tím. děkuji