Re: Rozdíl příjemek a došlých faktur
Účtuji taky přímo z faktury na sklad, ale u každé faktury mám založenou příjemku, kopie příjemky zůstává ve skladu, a tak si rozdíl proúčtuji zrovna u té které faktury. Kdybyste měla větší objem materiálu, může Vám utéct, že skladník třeba zboží nepřevzal a máte ten rozdíl úplně jiný.
Re: Rozdíl příjemek a došlých faktur
Takhle to máme také vedené, příjemka je přiložena k faktuře, takže větší rozdíl nehrozí, ale ty malé rozdílky dáváte např. na 548 nebo jak jsem někde vyčetla např. na 501xxx???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 10. 2009 12:56
V položce došlé faktury mám zaúčtováno na 112/5169,15 Kč. Na příjemce ze skladu mám 5169,12 Kč. Příjemky nezaúčtováváme, příjem na 112 jde rovnou z faktury. Skladník si ale příjemku zapíše do evidence skladu a má tam o 0,03 Kč méně než já mám na 112.Na konci měsíce mi předá skladovou uzávěrku, je tam rozdíl a co s ním? Je to cenový rozdíl a jak bych měla zaúčtovat? Asi to líčím krkolomně, ale snad mi někdo poradí.Moc děkuji.