Re: DPH na polské faktuře
Ano, přesně tak, taky mám takovou zkušenost - dodavatel ze zahraničí nám fakturuje částku s DPH - já dám do 501/dovoz celou částku i s DPH a následně vyměřím DPH v interních dokladech,.... Dodavatel mi jejich DPH na fakturách zdůvodnil tím, že to jde přes několik jejich poboček a v rámci jejich země uvádět DPH musí (jako my v tuzemsku),....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
8. 10. 2009 22:20
Jsme přihlášeni k DPH v ČR a vedeme PÚ. Nyní jsme nakoupili zboží v Polsku, které bylo převezeno do Česka a dále prodáno. Dodavatel v Polsku ví, že jsme pátci DPH a zboží je vyvezeno mimo hranice, ale nechce nám ani za nic vystavit fakturu bez DPH (jejich VAT). Tak tedy nakupujeme zboží s DPH, k nám přivezeme a následně prodáme. Jak máme postupovat s touto polskou fakturou, jak se zobrazí v účetnictví (prosím o pomoc), příp jaké kroky s tím ještě souvisí. Moc moc děkuji za rady.