Chybějící roky při žádosti o důchod

• (neregistrovaný)

9. 10. 2009 10:47

Jeden můj zaměstnanec by měl odejit do důchodu v dubnu 2010, nechala jsem mu udělat předběžné šetření z kterého jsme zjistili, že mu chybí cca 10 let (1984 - 1994), kdy byl zaměsnán u firmy SLOFAIR, není to s největší pravděpodobností přesný název. Byl to Slovenský podnik. Nemohl by nám někdo poradit, kam se máme obrátit o získání potvrzení o zaměstnání.
    Předem všem děkuji a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 10. 2009 11:15

xy5

Re: chybějící roky při žádosti o důchod
      vy, jako zam-tel nemůžete se obracet na nikoho, ale zam-ci doporučte, aby se obrátil na OSSZ v místě bydliště nebo zaměstnání (úřední hodiny zjistíte třeba na internetu)
      zde na důchodovém oddělení mu poradí, kam se má na Slovensku obrátit a také mu poradí, zda mu část důchodu bude přicházet ze Slovenska apod.

• 9. 10. 2009 11:21

sojka (neregistrovaný)

děkuji za odpověď a ještě chci doplnit, že firma se jmenovala SLOV-AIR, i když podnik byl slovenský, pracoval v Čechách v Praze.

• 9. 10. 2009 11:31

xy5

pokud ta firma již neexistuje, měly by být doklady k dohledání v nějakém archívu
      má dotyčný Informativní osobní list důchod. pojištění? Pokud ne, ať si o něj napíše na ČSSZ v Praze - více na www.cssz.cz (důchod. pojištění)
      Pokud ho má a tato doba mu chybí, potom ať dojde na OSSZ (viz moje předchozí odpověď), předloží IOLDP a oni mu tam poradí, kam se má obrátit

• 9. 10. 2009 12:36

sojka (neregistrovaný)

informativní list má, z toho jsme toto zjistili. Na OSSZ zabezpečení jsem volala,oni mě poradili napsat na sociální zabezpečení na Slovensko, tak jsem učinila a nyní budeme čekat na výsledek.
      zdravím

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).