Re: Kontrola FU, nemam denni trzby, co h
v tom, že jste porušil zákon, když nevedete jednotlivé tržby a proto může fú přejít na stanovení daně pomůckami.
předložte co máte, když to bude dostatečně prokazatelné , nemělo by dojit k zásadnimu problemu. pokud se to lidem z FÚ nebude pozdávat požádají vás o další prokázání vykazovaných údajů a to do nějaké doby ( prostor Vám musí dát). Zdůrazňuji že příjdou lidé.
Dekuji za odpoved. Co myslite tim "Zdůrazňuji že příjdou lidé"? Ze prijde fyzicky kontrola aby videla jak moc se toho za den toci a porovnala to s vykazovanymi udaji? Chapu, ale nema to zadnou vypovidaci hodnotu. Mam hospodu vedle byvalych potravin a dalsich prodejen (zelenina, odevy atd). Pred rokem to cele zavreli a delaji prestavbu a me dramaticky klesly prijmy, priblizne na polovinu. Takze pokud mi prijde kontrola na 2007 coz byla spicka a budou to srovnavat s dneskem... a obracene.
Nepropadejte panice:)) Pokud nešvindlujete (a podle toho, co píšete, tak to vypadá, že ne), sedněte a měsíční tržby z vaší evidence rozhažte do denních tržeb. Není nic jednoduššího. Na každý den trochu jinou částku, prostě baj očko, ale aby vám seděl měsíční součet na tržbu v evidenci. Mám dost klientů, kteří na denní tržby celý rok zvesela kašlou a pak to smolí na poslední chvíli v prosinci a ti otrlejší až před nahlášenou kontrolou.
Aby vás vzal finančák na pomůcky, tak to byste musel mít trochu větší binec než jen chybějící denní tržby:))
1234a vás zbytečně nervuje i když je pravda, že je "od fochu" :))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
9. 10. 2009 20:57
Dobry den,
mam restauraci, vedu DE, jsem platce DPH. Na zbozi mam skladove karty ktere radne vedu. Zamestnanci delaji pri kazdem predani inventury ktere se zapisuji, penize mi odevzdavaji a ja je 2x mesicne davam do ucetnictvi prijmovym dokladem. Jedina oficialni inventur kterou delam je ta na konci roku. ted se mi ohlasilla kontrola z FU na 3 roky a chtejidenni trzby. Ja vsak ty inventury davno vyhodil.
Co ted? Mam dvakrat mesicne trzbu v prijmech, ale nemam to rozepsano na dny. Muzu to udelat ciselne, odhadem, ale co kdyz to budou chtit vypsat po jednotlivem zbozi? Ceniky mam taky jak ktere, navic u cigaret se porad meni ceny a ty co byly par let zpet si uz nepamatuju. Novejsi jdou dohledat podle faktur z Makra, tam je prodejni cena uvedena. Jenze na tohle mam 5 dni a to dohromady nedam.
Co mi hrozi kdyz to nedodam? Nemate nekdo zkusenost? Dekuji za odpoved