Autorské právo

• (neregistrovaný)

11. 10. 2009 12:49

Dobrý den chtěla bych se zeptat, zda jako švadlena můžu mít na své výrobky autorské právo, mé vyrobky jsem si vymyslela sama ale bohužel mám obavy aby mě je někdo neokopíroval a nevyráběl , pracuji na živnostenském oprávnění a platném osvědčení, jakým způsobem se můžu bránit, pokud svůj výrobek uvidím u jiné švadleny, děkuji za odpověď
    Radmila

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2009 12:58

Dagmara (neregistrovaný)

Re: Autorské právo
      Musíte si zajít na nějaký ten úřad kde se uznávají značky, výrobky a nechat si to zapsat - ted nevím jestli je to pořád dělá ten patentový úřad ale myslím že se to dá zjistit na netu. Pak budete mít na své vlastní výrobky duševní vlastnictví ale myslím si že to určitě nebude jednoduché doložit. Každopádně to za pokus stojí v dnešní době. jedna moje známá vyrábí už 20 let ručně malované dřevěné hračky a další šikovná paní jí kopíruje sítotiskem a ještě ji poškozuje tvrzením že výborky jsou její nápady a dlouhou dobu probíhá soud takže já bych to nepodceňovala.....

• 11. 10. 2009 13:00

Dagmara (neregistrovaný)

Re: Autorské právo
      nedalo mi to a mrkla jsem se na net a nšla tohle: http://www.inovace.cz/for-business/pravo-a-legislativa/clanek/ochranne-znamky/ tak to pročtěte a určitě to nějakým způsobem ošetřte....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).