Re: Jaky trest za evidentni kraceni trze
Myslím, že když zpracujete jím dodané podklady, tak Vám nic nehrozí, perotože Vy budete jen účetně zpracovávat to, co on dodá.Správnost a přesnost si bude při případné kontrole muset obhajovat sám. Z praxe ale vyplývá, že na hospodské je každý FÚ krátký, to by musel nějaký utajený kontrolor chodit opakovaně do hospody, evidovat co vše bylo nalito a prodáno a podle toho pak stanovovat nějakou průměrnou spotřebu a prodej.To je ale nereálné, navíc jestližeč bude nakupovat bokem, např. v Makru a nákupy nebudou v účto, tak mu nikdo nedokáže, kolik který den prodal. Zákat činnosti by mu hrozil, když by mu tot někdo dokázal a byl stíhán a nakonec pravomocně odsouzen, ale to si myslím že nehrozí.
chachá:-))) na hospodské je každý kontrolor krátký?? v kterém kraji žijete?
co takhle když dožádají pivovary, makro a největší dodavatele o informace, kolik u nich nakoupili? kolik hospod má v pořádku ceníky, denní tržby, evidenci zboží , inventarizaci apod.? víte kolik jich skončí na pomůckách?
podle mě není nic lehčího, než doměřit hospodě, když to bude 50tisíc, je to trstný čin pokud prokážou úmysl, z toho plyne zákaz činnosti apod....
>
>chachá:-))) na hospodské je každý kontrolor krátký?? v
>kterém kraji žijete?
v česku, bohužel!
>co takhle když dožádají pivovary, makro a největší
>dodavatele o informace, kolik u nich nakoupili?
pokud to nevííte, tak nesnadněji se kupuje pivo od dodavatelů za hotové na ruku, mimo dodák
v makru mu nakoupí kdokoliv jiný, nelze mu nákupy prokázat a odtud může mít od alkoholu po maso vše, co v hospodě zrealizuje
kolik
>hospod má v pořádku ceníky, denní tržby, evidenci zboží ,
>inventarizaci apod.? víte kolik jich skončí na
>pomůckách?
>podle mě není nic lehčího, než doměřit hospodě, když
>to bude 50tisíc, je to trstný čin pokud prokážou úmysl,
>z toho plyne zákaz činnosti apod....
taky bych mohl psát chachá, ale vidím, že je to asi všude jinak, takže v kterém kraji to žijete Vy?
>pokud to nevííte, tak nesnadněji se kupuje pivo od
>dodavatelů za hotové na ruku, mimo dodák
to vím, ale pak taky nesplní výtoč a nemají dotace od pivovaru, takže hodně faktur na pivko zatajují (cca 10%)
>v makru mu nakoupí kdokoliv jiný, nelze mu nákupy
>prokázat a odtud může mít od alkoholu po maso vše, co v
>hospodě zrealizuje
pokud podnikatel hospodský nakupuje na ič v makru, tak co mu jako nelze dokázat?
>taky bych mohl psát chachá, ale vidím, že je to asi
>všude jinak, takže v kterém kraji to žijete Vy?
až po vás, můj dotaz byl první:-))
>
>>pokud to nevííte, tak nesnadněji se kupuje pivo od
>>dodavatelů za hotové na ruku, mimo dodák
>
>to vím, ale pak taky nesplní výtoč a nemají dotace od
>pivovaru, takže hodně faktur na pivko zatajují (cca
>10%)
každý to pytlíkuje jinak, to víte, KKD
>
>
>>v makru mu nakoupí kdokoliv jiný, nelze mu nákupy
>>prokázat a odtud může mít od alkoholu po maso vše, co
>>v
>>hospodě zrealizuje
>
>pokud podnikatel hospodský nakupuje na ič v makru, tak
>co mu jako nelze dokázat?
protože třeba já mám taky makro kartu a nakoupím mu za 2 pivka a fernet na svoji a jemu nikdo nic neprokže
>
>
>
>>taky bych mohl psát chachá, ale vidím, že je to asi
>>všude jinak, takže v kterém kraji to žijete Vy?
>
>
>až po vás, můj dotaz byl první:-))
já Ústí nad Orlicí, kámoš dělal léta na FÚ a toto jsme probírali vrchem dolem, takže nejsem tak chytrý a zkušený v oboru daní, to ani náhodou, ale měl jsem to z první ruky- takže jak jsem koupil, tak prodávám a navíc vidím v několika případech na vlastní oči jak to funguje.
Jistě to znáte taky, dnes vše jede systémem - potřebuješ fakturu? Ano- 18.900.-(nepotřebuješ, uděláme to za 15 litrů-souhlas?)Všichni ušetří a jsou spokojeni.
Někdy mě až jímá hrůza, jaký vypracovaný systém už funguje- v oblasti nákladových dokladů, účtenek,FA, u benzinek se prodávají lístky na PHM za 10 % ceny nákupu, do hospod se naklupuje na Moravě slivovice, víno atdatd. Každý hledá cesty a je to někdy opravdu zarážející. Končím, nejsem Jirásek.
Re: pro 1234a
No tak to já hrdě hlásím, že vámi zmiňované ceníky, denní tržby,evidenci zboží a inventarizaci mám v pořádku:))
A zcela s vámi souhlasím, že hospodský, který si myslí, že zatluče pivo nebo alkohol nakoupené od pivovaru na fakturu nebo hezky v Makru na jméno, je idiot a nezaslouží si nic jiného, než přibít na vrata:))
Není nic jednoduššího pro FÚ, než udělat hezký křížák a už takového mameluka mají na lpatě.
Jaký křížák? Jak píše Pája, kartu do Makra má dneska kde kdo a kde kdo si taky nakupuje v Makru kde co pro sebe (já taky). Takže když nakoupím já v Makru na svoji kartu různé polotovary a potraviny a dám je hospodskému, který z nich uvaří a jídla prodá, jak mu kdo dokáže, kolik jídel skutečně prodal?
Ale nespěchal:)) Je snad jasné o čem byla také řeč - jsou pitomci, kteří si nakupují konkrétně v tom Makru na SVOJI kartu a přesto doklady zatlučou. Pak holt stačí ten křížák a je vymalováno.
Pokud někdo nakupuje na cizí kartu, tak ho těžko někdo chytí. Samozřejmě by se dalo jít až do extrému - budete celé léto nakupovat na svou kartu pro spřáteleného hospodského v Makru maso. Pár set kilo.......on pro formu koupí pár kilo, aby alespoň něco vykázal. Někdo hostinského práskne (obzvlášť na malých vsích jsou lidé velmi všímaví a ví i kdo s kým kamarádí), vlítne na něj kontrola, která už bude vědět i o vašich kamarádšoftech. Co jim brání vletět i na vás a udělat si hezký křížáček v Makru i na vaše nákupy? Nevím, jak by to v praxi dál probíhalo, nejsem z kontrolního na FÚ, ale myslím si, že byste mohl mít docela hoňky.
Nebo pokud byste mu nakoupil 10-20 sudů piva, pár desítek litrů tvrdého....atd.
Můj názor - není mezi námi ten, kdo by občas něco neočural, ale podvody takovéhleho kalibru jsou hodně hodně o hubu.
>********
>Ale nespěchal:)) Je snad jasné o čem byla také řeč -
>jsou pitomci, kteří si nakupují konkrétně v tom Makru
>na SVOJI kartu a přesto doklady zatlučou. Pak holt
>stačí ten křížák a je vymalováno.
To s Vámi plně sohhlasím, když je někdo tak blbej, tak ať platí.
>
>Pokud někdo nakupuje na cizí kartu, tak ho těžko někdo
>chytí. Samozřejmě by se dalo jít až do extrému -
>budete celé léto nakupovat na svou kartu pro spřáteleného
>hospodského v Makru maso. Pár set kilo.......on pro
>formu koupí pár kilo, aby alespoň něco vykázal. Někdo
>hostinského práskne (obzvlášť na malých vsích jsou lidé
>velmi všímaví a ví i kdo s kým kamarádí), vlítne na něj
>kontrola, která už bude vědět i o vašich
>kamarádšoftech. Co jim brání vletět i na vás a udělat si hezký
>křížáček v Makru i na vaše nákupy?
Maso se na takový kšeft nakupuje u soukromníků-bez dokladu, za hotové, ale sta kila, to je opravdu už přitažené za vlasy.
Nevím, jak by to v
>praxi dál probíhalo, nejsem z kontrolního na FÚ, ale
>myslím si, že byste mohl mít docela hoňky.
>Nebo pokud byste mu nakoupil 10-20 sudů piva,
pivo si lehce nakoupí od dovozců, protože mají na autech většinou -toto na FA, támhle to za hotový bez- sám jsem to několikrát viděl, jak to dělají v pivovaru,nevím, ale vypadá to na celý zlodějšký řetězec, který se pak dělí o zisk.
pár
>desítek litrů tvrdého....atd.
u tvrdýho nevidím problém, stačí Penny, Tsco, nebo podobně, stejně hospodský při razí 200%, takže mu to stačí.
>Můj názor - není mezi námi ten, kdo by občas něco
>neočural, ale podvody takovéhleho kalibru jsou hodně hodně
>o hubu.
V tom s Vámi souhlasím, ale znáte to, někomu stačí, když kape, jiný musí mít vodopád. Podobná situace je v poslední době s velkými reklamami. Tam už taky za zády rachotí někdy katr. Mějte se.
Jen k těm kilům - počítejte se mnou: Porce 150 g. 300 kg masa je 2000 porcí. (Nepočítám s ořezem). 2000 porcí během letní sezóny - berme 3 měsíce - je 666 porcí měsíčně, což je cca 22 porcí denně. To je nic, plivnutí do moře:)) Takže odtud ty stovky kil.
Já mám zkušenost jenom s Prazdrojem a tam vám z auta neprodají bez papíru ani víčko z flašky, natož sud. Jiné pivovary neznám, takže nehodnotím. Samozřejmě, všechno jde do hodpody nakoupit bez papíru a nedá se s tím nic dělat, jen se musí znát míra, v tom se zcela shodneme.
Taky se mějte:))
Re: AD: MAKRO
Myslim ze ani krizova kontrola v Makru nic nezmuze. Ja mam zivnostnak na nakup a prodej. Takze kdyz si v Makru koupim fotak tak me budou automaticky podezrivat ze jsem ho prodal nacerno? Vim, jde o kus proti stovkam, ale klidne bych se u tvrdyho chlastu hadal ze ho mam pro sebe a svoje zname. Vsichni vi ze mam kartu do Makra a tak me zadaji at jim tam neco koupim. Nikde neni prece psano ze vse co mam z Makra je pro podnikani. Jedina vyjimka jsou cigarety, tam se vas ptaj jestli je to pro dalsi prodej, kdyz ne tak za plnou cenu. Ale 300 kilo masa bych obhajil za rok pro svou potrebu uplne bez problemu. :-)
Neco jineho je pivovar, ale ti to vi a tak prodavaj nacerno. Neodectete dph, ale moc vas to netrapi.
Jeste k tomu jestli nekdo ocurava nebo ne a proc. Myslim ze jeden z velkych duvodu je dph od milionu. Znal jsem 3 hospody ktere byly tesne kolem a polozilo je to do roka od te doby co to spadlo ze dvou. Samozrejme ze vetsina se to snazi sponovat az za hranu, ale od toho mame FU, ne?
Asi budeme muset změnit tema. Teď dělám DPH a tak jsem si treningově "scuknul" to, co nebude v evidenci a za použití
alkulačky (dostat se pod 3 promile) jsem zjistil, že ten klient
co by si ty piva co odebral z pivovaru a vypil je sám, by byl
za 3Q pernamentně nalitej od 1.7. do 30.9. = 29a1/2 hod denně
(aby to přežil tak jsem počítal do těch 3 promile).
Pokud prodáváte foťáky, tak vás možná podezřívat budou, pokud máte řeznictví, tak zcela jistě ne:))
Ale fakt toho nechme, protože se stejně k žádnému konci nedostaneme. Prostě lidi šidí a šidit budou a zdaleka to nejsou jen hostinští, na to vemte jed. Jenže hospodskej je holt takovej šikovnej terč:))
Hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 10. 2009 1:51
Dobry den, co hrozi podnikateli v pohostinstvi, u nehoz je jasne ze vyrazne krati prijmy z prodeje tvrdeho alkoholu? Pozadal me o zpracovani ucta jeden znamy, vychazi mu snad 5 panaku na den a za dobu nez jsme si popovidali jich prodal 10. To kdyz uvidi FU tak ho snad zavrou, ne? Za rok "proda" 40l vodky, 20l rumu, 10l fernetu a zbytek po litru, dvou. Jake ma FU v tomto smeru pravomoci a jak mu dokazou ze pred par lety opravdu nebyly takove prodeje jako pri pripadne fyzicke kontrole na prodejne? Nebo mu nic dokazovat nemusi a stanovi priblizny obrat? Hrozi zakaz cinnosti? Jak moc? Hrozi neco me kdyz mu to udelam? Dekuji za odpoved