Zpětně podepsané prohlášení

• (neregistrovaný)

12. 10. 2009 11:12

Brigádnice mi nepodepsala daňové prohlášení. Teď už u nás skončila, ale chtěla by zpětně uplatnit slevu na dani. Je to stále ještě možné? Byla odvedena srážková daň. Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2009 12:14

R. (neregistrovaný)

Re: Zpětně podepsané prohlášení
      Dobrý de, pokud jste odvedly srážkovou daň, tak se s tím bohužel již nedá nic dělat. Musí si to brigádníci hlídat. Nelze to ani nijak zůstovat v ročním zůčtování. :-)

• 12. 10. 2009 13:04

RenataH (neregistrovaný)

Toto platí od kdy? Vím, že ještě loni to šlo, podepsat zpětně prohlášení, pak se srážková daň převedla na zálohovou. Od letoška je nějaká změna? Můžete mi, poradit, kde to najdu?

• 12. 10. 2009 21:04

beta (neregistrovaný)

Pokud jste jejím posledním zaměstnavatelem v r. 2009, v žádosti o roční zúčtování dodatečně podepíše za měsíce, kdy jí byla sražena srážková daň a vy ji přepočtete na zálohovou a vrátíte. Problém by byl, pokud by po vás pracovala u jiného zaměstnavatele, pak by již u vás nemohla dodatečně podepsat, alespoň si to tak vykládám.

• 12. 10. 2009 21:11

J (neregistrovaný)

Taky to tak chápu,proto raději každému u koho je to možné nechávám prohlášení podepsat sama.Tady se kolikrát radilo, že to je jenom věcí zaměstnance a když si sám nepožádá, je to jeho věc.
      Bohužel se potom stane, že se někde dozví o této možnosti a pro účetní je mnohem pracnější to uvádět do pořádku, než hned na začátku PP nebo dohody na možnost podepsání upozornit.

• 12. 10. 2009 21:45

RenataH (neregistrovaný)

Moc děkuju za potvrzení, myslela jsem si, že je vše při starém,že se v tomto nic nezměnilo. Za normálních okolností taky nechávám hned při nástupu prohlášení podepsat, ale tato studentka nastupovala, když jsem byla na dovolené a já jí nikde nedohnala. A skončila, aniž bych ji vůbec viděla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).