SOS - program "pohoda" versus majetek

• (neregistrovaný)

12. 10. 2009 13:35

Obracím se na znalé účetní z Třebíče v programu "pohoda". Pokouším se o zavedení majetku a jsem z toho Hurvajs křížený s jelenem. Přírůčka a nápověda... na to bych potřebovala asi "vyšší dívčí", ozve se někdo, kdo by mně to za menší úplatu, vysvětlil?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2009 15:31

Zdenka (neregistrovaný)

Re: SOS - program "pohoda" versus majete
      Zkusím pomoc jen přes PC, co potřebujete konkrétně - jaký přesně majetek, drobný, nebo odpisový, o co přesně jde a zda vedete DE nebo účetnictví.

• 13. 10. 2009 7:25

Tereza (neregistrovaný)

Dobrý den, tak fajn zkusíme to přes PC, chci zadat do programu hmotný majetek odepisovaný, některý je již odepsaný.... část je vedena na jiném analytickém účtu (např. 022 100), při zadání daňových odpisů je vše o.k., zobrazí se mi tabulka, tu si upravím podle karty majetku, ale dělám někde chybu a nevím kde, účetní odpisy se mně nezobrazí, i když zadám roky "životnosti". Odpisový plán se mi nějak nepodařilo pochopit :-(
      Děkuji za pomoc a přeji hezký den

• 13. 10. 2009 13:54

Zdenka (neregistrovaný)

V účetnictví POHODA je možné účtovat jak o daňových, tak i účetních odpisech. Každý druh odpisu je zobrazen v samostatné tabulce. Pokud byl zapsaný majetek zařazen a zvolili jste odpisový plán účetních odpisů, obsahuje tato tabulka úplný plán účetních odpisů.

Program umožňuje roční nebo měsíční výpočet plánu účetních odpisů.

Pokud požadujete roční výpočet, v agendě Odpisové plány definujte odpisový plán pro konkrétní počet let a při zadávání majetku nevyplňujte pole Životnost. Rovněž v případě, kdy chcete odpis (nebo odpisové procento) zadávat každý rok ručně, nevyplňujte pole Životnost.

Měsíční výpočet, který přesněji vyjadřuje změny odpisování v průběhu životnosti majetku, vyvoláte vyplněním pole Životnost. Odpisový plán v tabulce Účetní odpisy bude vypočten po jednotlivých měsících a uvedené měsíční částky lze navíc upravit ručně prostřednictvím sloupce korekce (+/-).

Částky ze sloupce Uplat.odpis pro aktuální hospodářské období jsou automaticky zaúčtovány do deníku s předkontací nastavenou v tabulce Majetkové operace. V agendě Globální nastavení můžete zvolit zaúčtování do deníku po jednotlivých měsících, nebo jednou ročně celkovou částkou k poslednímu dni hospodářského roku.

• 14. 10. 2009 7:09

Tereza (neregistrovaný)

Děkuji vám za obsáhlé vysvětlení, nějak se mně nedaří :-( mám v programu zadán majetek, tabulka daň.odpisů se zobrazí, tabulka účetních odpisů nikoli. V agendě Globální nastavení mám u úč.odpisů zatrženo "měsíčně". Opravdu nevím, kde dělám chybu, teď jsem si uvědomila, jestli to není tím, že jsem si z agendy předkontace vymazala ty co nepotřebuji a jelikož jsem do posud na majetek měla jiný program a odpisy účtovala přes vnitřní doklad, tak by to mohlo být i tím....

• 14. 10. 2009 13:35

Zdenka (neregistrovaný)

Tak fakt nevím, napadá mě jedině zavolat na hot linku Pohody, mám s nimi dobré zkušenosti, vždy dobře poradí a ochotně. Přeji pěkný den...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).