Státní byt

• (neregistrovaný)

12. 10. 2009 14:18

Dobrý den, žádám o radu. Jsem nájemcem státního bytu. Byt jsem získala za svobodna a jsem jediným nájemcem i uživatelem tohoto bytu. Můj přítel vlastní byt, který je v OV, kde má i nahlášené trvalé bydliště. Přemýšlíme o svatbě, ale bojíme se, že po svatbě bych přišla o práva užívat státní byt. V mém, tedy státním bytě by jsme chtěli do budoucna bydlet společně, protože je větší než ten přítelův. Můžete mi prosím poradit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2009 14:28

pája

Re: státní byt
      nemáte se čeho bát, obč. zákoník v § 704 říká:
      Sta-li se některý z manželů nájemcem bytu před uzavřením manželství, vznikne oběma manželům společný nájem bytu uzavřením manželství.
      § 689 odst. 2 ukládá povinnost nájemci(Vám) - do 15ti dnů oznámit písemně pronajímateli změny v počtu osob, které žijí s nájemcem v bytě.

• 12. 10. 2009 14:44

Vero (neregistrovaný)

státní byt
      ano to chápu, ale nevadilo by jim, že přítel ( v budoucnu manžel), který by se mnou společně užíval nájem ve státním bytě je vlastníkem bytu v OV. Upřesňuji, že ve státním bytě by nikdy neměl nahlášené trvalé bydliště.

• 12. 10. 2009 14:57

pája

Re: státní byt
      myslím, že nemají jak zjistit, že manžel vlastní další byt a aplikovat § 711/2 c) na toto nelze

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).