Re: ČID zaměstnance
Sice mu končí podpůrčí doba, takže mu sociálka už nebude vyplácet nemocenskou, ale nemoc třeba bude pokračovat. Píšete, že už pracovat nebude, takže buď bude nadále omluven neschopenkou (i když bez nemocenských dávek) nebo musí být pracovní poměr ukončen nebo by si musel domluvit třeba neplacené volno. Takže musíte zjistit, zda jeho pracovní poměr končí, zda se na tom dohodnete nebo zda mu budete muset dát výpověď, protože podle posudku závodního lékaře nesmí bez vážného ohrožení konat dohodnutou práci. Nevím, zda ten posudek máte či ne a vůbec jak to s tím zaměstnancem je. I kdyby Vám přinesl ČID, tak to ještě nemusí znamenat, že dohodnutou práci nesmí konat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
13. 10. 2009 8:09
Dobrý den,
prosím o postup v případě zaměstnance, kterému končí dnes 13.10. podpůrčí doba a měl by mi přinést potvrzení o přiznání částečného invalidního důchodu. Tak jak v tomto případě mám jednat, co vyřídit s institucemi apod. Tento zaměstnanec ze zdravotních důvodů už u nás pracovat nebude, nelze ho ani přeřadit na jinou práci. Může mi někdo prosím poradit? Vůbec nevím co dělat.
Děkuji předem