ČID zaměstnance

• (neregistrovaný)

13. 10. 2009 8:09

Dobrý den,

prosím o postup v případě zaměstnance, kterému končí dnes 13.10. podpůrčí doba a měl by mi přinést potvrzení o přiznání částečného invalidního důchodu. Tak jak v tomto případě mám jednat, co vyřídit s institucemi apod. Tento zaměstnanec ze zdravotních důvodů už u nás pracovat nebude, nelze ho ani přeřadit na jinou práci. Může mi někdo prosím poradit? Vůbec nevím co dělat.
    Děkuji předem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2009 12:25

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: ČID zaměstnance
      Sice mu končí podpůrčí doba, takže mu sociálka už nebude vyplácet nemocenskou, ale nemoc třeba bude pokračovat. Píšete, že už pracovat nebude, takže buď bude nadále omluven neschopenkou (i když bez nemocenských dávek) nebo musí být pracovní poměr ukončen nebo by si musel domluvit třeba neplacené volno. Takže musíte zjistit, zda jeho pracovní poměr končí, zda se na tom dohodnete nebo zda mu budete muset dát výpověď, protože podle posudku závodního lékaře nesmí bez vážného ohrožení konat dohodnutou práci. Nevím, zda ten posudek máte či ne a vůbec jak to s tím zaměstnancem je. I kdyby Vám přinesl ČID, tak to ještě nemusí znamenat, že dohodnutou práci nesmí konat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).