Re: zaúčtování zálohy
Interní doklad je nesmysl. Ten zrušte. Doklad o platbě zálohy dáte
324/324 analytyka daň zálohy + 343. Akorát mě překvapuje, že řikáte, že Vám došel doklad o přijetí zálohy. Pokud Vy jste brala zálohu do pokladny, měla by jste Vy tento doklad vydávat. V případě, že Vy zálohu zaplatíte, má přijít tento doklad o zaplacené záloze
Jak můžete účtovat poskytnutou zálohu proti 311??? Snad 321.
Zkuste si namalovat "šibenice", nyní snad prý "téčka" a bude Vám to jasné.
pokud Vy jste zaplatila zálohu máte to špatně v pokladně. Musíte mít 314/ 211 ne naopak. To je špatně. V tom případě Vám nepůjde pokladna. Vy to máte zaúčtované jako když jste zálohu obdržela.
V tom případě, že je to záloha zaplacená, musí být pokladna
314/211
interní doklad je nesmysl
daňový zálohový list
314- anal. daň. zálohy + 343 / 314 -anal. zaplacené zálohy.
Ale zkontrolujte si tu pokladnu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
13. 10. 2009 9:22
Dobrý den, prosím potřebuji pomoc, nějak jsem se do toho zamotala a nevím co s tím. Tak postupně : přijali jsme zálohu kterou jsem naúčtovala do pokladny na 211/324, interním dokladem jsem to naučtovala 324/311, no a teď mi došel doklad o platbě zálohy, no a te´d nevím co s tím. Vím je to má neznalost , ale nějak jsem se v tom zamotala, tak kdyby mi někdo mohl poradit jak s tím dál. Děkuji a přejí sluníčkový den všem tady