Re: Pracovní smlouva
Pokud v průměru za sjednané období, nejdéle za 52 týdnů, nepřekročí její práce 20 hodin týdně, tak je pro zaměstnavtele výhodnější smluvit dohodu o pracovní činnosti. Výhody jsou ty, že může být stále sjednávána jen na dobu určitou a není zde ten maximální dvouletý limit, v případě, že byste dávali výpověď je výpovědní doba 15 dní a nenáleží odstupné, nenáleží placené svátky ani příplatky ani dovolená, pokud není výslovně v dohodě sjednána.
Re: Pracovní smlouva
Samozřejmě že můžete, já jsem Vám psala variantu, která je pro zaměstnavatele výhodnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
13. 10. 2009 11:48
Dobrý den,
mám dotaz ohledně pracovní smlouvy - od 19.října 2009 zaměstnáme prodavačku na 4 hodiny denně - pani má ale ještě jiné zaměstnání - jakou smlouvu máme udělat - klasickou pracovní smlouvu na zkrácený úvazek nebo dohodu o pracovní činnosti?
Nemám s tímto vůbec žádné zkušenosti - doposud jsme zaměstnávali pouze zaměstnance na klasický pracovní poměr.
Děkuji za odpověď.