Nemocenská

• (neregistrovaný)

13. 10. 2009 11:51

Dobrý den, prosím o radu. Pracuji na hlavní pracovní poměr jako asistentka, a na vedlejší pracuju jako pojišťovací zprostředkovatel. Nastoupila jsem teď na nemocenskou, takže mi peníze vyplácí OSSZ, v lednu budu nastupovat na mateřskou. Můžu mít v době vyplácení nemocenských dávek příjem z vedlejší činnosti? Jak je to potom s mateřskou? Nebude se mi krátit v případě, že budu mít ještě další příjem?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2009 12:09

Katuška (neregistrovaný)

Re: nemocenská
      Pokud pobíráte neschopenku jen z jednoho pracovního poměru (jen jednomu zam-teli jste dala neschopenku), pak v druhém pracovním poměru pracovat můžete. Stejně tak i v době mateřské.

• 13. 10. 2009 12:09

Jiřka1 (neregistrovaný)

Při pobírání nemocenských dávek nebo peněžité pomoci v mateřství můžete mít příjem z jakékoli jiné činnosti, jen ne z té, za základě které tyto dávky pobíráte. Takže v pracovní poměru jako asistentka jste na nemocenské, jako zprostředkovatel můžete vydělávat. Ovšem musíte dodržet léčebný režim, tzn. zprostředkovávat můžete pouze ve svých lékařem povolených vycházkách nebo z domova. Předpokládám, že ty dvě činnosti nejsou u téhož zaměstnavatele.

• 13. 10. 2009 12:22

Aneta (neregistrovaný)

Přesně tak, v pojišťovně pracuju jako OSVČ, ale na FU to mám hlášené jako vedlejšák. Není ten příjem nijak omezený? Můžu si vydělat kolik chci?

• 13. 10. 2009 12:52

Jiřka1 (neregistrovaný)

Příjem omezený není, výpočtu Vaší mateřské v pracovním poměru se to netýká.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).