Re: nemocenská
Při pobírání nemocenských dávek nebo peněžité pomoci v mateřství můžete mít příjem z jakékoli jiné činnosti, jen ne z té, za základě které tyto dávky pobíráte. Takže v pracovní poměru jako asistentka jste na nemocenské, jako zprostředkovatel můžete vydělávat. Ovšem musíte dodržet léčebný režim, tzn. zprostředkovávat můžete pouze ve svých lékařem povolených vycházkách nebo z domova. Předpokládám, že ty dvě činnosti nejsou u téhož zaměstnavatele.
Re: nemocenská
Přesně tak, v pojišťovně pracuju jako OSVČ, ale na FU to mám hlášené jako vedlejšák. Není ten příjem nijak omezený? Můžu si vydělat kolik chci?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
13. 10. 2009 11:51
Dobrý den, prosím o radu. Pracuji na hlavní pracovní poměr jako asistentka, a na vedlejší pracuju jako pojišťovací zprostředkovatel. Nastoupila jsem teď na nemocenskou, takže mi peníze vyplácí OSSZ, v lednu budu nastupovat na mateřskou. Můžu mít v době vyplácení nemocenských dávek příjem z vedlejší činnosti? Jak je to potom s mateřskou? Nebude se mi krátit v případě, že budu mít ještě další příjem?
Děkuji