Re: Výpis z banky ze soukr. účtu - účtov
Dělám to tak, že vystavím příjem nebo výdej z pokladny s datem shodným z výpisu a výpisy si v kopiích ukládám zvlášť pro případ, že by je FÚ chtěl vidět.Jednotlivé platby , které se vztahují k podnikání si na výpise ještě zdůrazním zvýrazňovačem. Zatím nikdo nic nenamítal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
13. 10. 2009 12:44
Dobrý den, chci se zeptat. Podnikatel, FO, neplátce DPH, vede DE, má soukromý účet, na který mu chodí platby z jeho vydaných faktur. Teď si nejsem jistá, co s tím. Mám po něm chtít, aby mi nosil výpisy z tohoto účtu a já budu účtovat pouze ty položky z výpisu, které se vztahují k jeho podnikání (v tomto případě stačí účtovat do pokladny a výpis přiložit jako doklad, nebo musím do banky?), nebo mi může stačit, když mi řekne, že ty fa má zaplacené na ten svůj soukromý účet a já mu to zaúčtuju do pokladny příjem s poznámkou, že tato platba byla provedena na soukromý účet? A co když z tohoto účtu platí i benzín, který potřebuje k podnikání (pila)? To asi ten výpis potřebuju, ale stačí zaúčtovat do pokladny výdaj a přiložit výpis s touto částkou? Děkuji moc.