Money S3 - zadání dohody o provedení prá

• (neregistrovaný)

13. 10. 2009 13:15

dobrý den, potřebovala bych poradit co nastavit při zadávání dohody o provedení práce do SW Money S3, (není to tam totiž nastavené, jen dohoda o pracovní činnosti)
    nejsem mzdová a SW je pro mě nový, proto dekuji za pochopení.

brigádník bude u nás pracovat 150h, odměna je 150kč hrubého, brigádník je zaměstnaný u jiného zaměstnavatele(určitě má u něj podepsané prohlášení), u nás ho má taky podepsat?
    a kdyby to byl OSVČ tak by ho také mel podepsat? fakt to nevím.

v Money klikám následovně:
    mzdy
    pracovní poměry
    zde zadám nový: DoPP
    rozkliknu ho
    sociální pojištení=co zde mám zaškrtnout? ano,ne,osvobozeno do limitu,pouze důchod
    zdravotní pojištění: co zde mám zaškrtnout:ano,ne,osvobozeno do limitu,plátce je stát,limit+plátce stát

pak se mě to ptá zda kontrolovat minimální mzdu?

a chce to po mě kod činnosti pro potřeby výkazů ČSSZ?

moc děkuji všem kdo mi odpoví a poradí, nechtěla jsem delat mzdovou, jen finanční, ale dostala bych vyhazov, chci jít na nějaké školení mezd, ale až si na něj našetřím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2009 13:20

ilča (neregistrovaný)

Re: Money S3 - zadání dohody o provedení
      Zkuste zavolat nahot linku,včera jsem to zkoumala a nepřišla jsem na nic,tak by mě to taky zajímalo.
      Jinak jsem DPP
      vedla mimo mzdy,
      udělala jsem INT 521/331 HR.MZDA
      331/211 čistá /bez 15%daň/
      a srážkovou jsem odvedla na FÚ
      tu jsem měla taky int

• 13. 10. 2009 13:27

Sissa (neregistrovaný)

Teď jsem právě mzdy z dohod dodělala. Dejte si přímo v kartě zaměstnance, přes pracovní poměr/kód činnosti - 01-DOH, což je dohoda o provedení práce a vyplňte zbytek karty, tj. hod.sazba, úvazek a pod. Nezapomeňte nezaškrtnout, že podepsal prohlášení.
      Do soc. i zdravotního DoPP nevstupuje, pouze srážková daň a ta se vám vygeneruje automaticky.

• 13. 10. 2009 13:39

jana h (neregistrovaný)

Prohlášení je možno podepsat jen u jednoho zaměstnavatele.

>v Money klikám následovně:
      >mzdy
      >pracovní poměry
      >zde zadám nový: DoPP
      >rozkliknu ho
      >sociální pojištení=co zde mám zaškrtnout?
      >ano,ne,osvobozeno do limitu,pouze důchod
      >zdravotní pojištění: co zde mám
      >zaškrtnout:ano,ne,osvobozeno do limitu,plátce je stát,limit+plátce stát

...tak tam by mělo být už vše nastaveno správně, pokud máte aktuální verzi, tedy zdr i soc poj. NE
      Vy vyberete prac.poměr přímo v kartě zaměstnance

>pak se mě to ptá zda kontrolovat minimální mzdu? - ne, to je pro účely ZP a to se z DPP neodvádí
      >
      >a chce to po mě kod činnosti pro potřeby výkazů ČSSZ?..v mé verzi DPP...ale tento zaměstnance do žádných výkazů vstupovat nebude, protože neodvádíte SP

>chci jít na nějaké školení mezd, ale až si na něj
      >našetřím ....dá se i samostudiem , zkuste najít něco na netu nebo si pořídit nějakou literaturu....někdy je to lepší a levnější než školení

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).