Re: Money S3 - zadání dohody o provedení
Zkuste zavolat nahot linku,včera jsem to zkoumala a nepřišla jsem na nic,tak by mě to taky zajímalo.
Jinak jsem DPP
vedla mimo mzdy,
udělala jsem INT 521/331 HR.MZDA
331/211 čistá /bez 15%daň/
a srážkovou jsem odvedla na FÚ
tu jsem měla taky int
Teď jsem právě mzdy z dohod dodělala. Dejte si přímo v kartě zaměstnance, přes pracovní poměr/kód činnosti - 01-DOH, což je dohoda o provedení práce a vyplňte zbytek karty, tj. hod.sazba, úvazek a pod. Nezapomeňte nezaškrtnout, že podepsal prohlášení.
Do soc. i zdravotního DoPP nevstupuje, pouze srážková daň a ta se vám vygeneruje automaticky.
Prohlášení je možno podepsat jen u jednoho zaměstnavatele.
>v Money klikám následovně:
>mzdy
>pracovní poměry
>zde zadám nový: DoPP
>rozkliknu ho
>sociální pojištení=co zde mám zaškrtnout?
>ano,ne,osvobozeno do limitu,pouze důchod
>zdravotní pojištění: co zde mám
>zaškrtnout:ano,ne,osvobozeno do limitu,plátce je stát,limit+plátce stát
...tak tam by mělo být už vše nastaveno správně, pokud máte aktuální verzi, tedy zdr i soc poj. NE
Vy vyberete prac.poměr přímo v kartě zaměstnance
>pak se mě to ptá zda kontrolovat minimální mzdu? - ne, to je pro účely ZP a to se z DPP neodvádí
>
>a chce to po mě kod činnosti pro potřeby výkazů ČSSZ?..v mé verzi DPP...ale tento zaměstnance do žádných výkazů vstupovat nebude, protože neodvádíte SP
>chci jít na nějaké školení mezd, ale až si na něj
>našetřím ....dá se i samostudiem , zkuste najít něco na netu nebo si pořídit nějakou literaturu....někdy je to lepší a levnější než školení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
13. 10. 2009 13:15
dobrý den, potřebovala bych poradit co nastavit při zadávání dohody o provedení práce do SW Money S3, (není to tam totiž nastavené, jen dohoda o pracovní činnosti)
nejsem mzdová a SW je pro mě nový, proto dekuji za pochopení.
brigádník bude u nás pracovat 150h, odměna je 150kč hrubého, brigádník je zaměstnaný u jiného zaměstnavatele(určitě má u něj podepsané prohlášení), u nás ho má taky podepsat?
a kdyby to byl OSVČ tak by ho také mel podepsat? fakt to nevím.
v Money klikám následovně:
mzdy
pracovní poměry
zde zadám nový: DoPP
rozkliknu ho
sociální pojištení=co zde mám zaškrtnout? ano,ne,osvobozeno do limitu,pouze důchod
zdravotní pojištění: co zde mám zaškrtnout:ano,ne,osvobozeno do limitu,plátce je stát,limit+plátce stát
pak se mě to ptá zda kontrolovat minimální mzdu?
a chce to po mě kod činnosti pro potřeby výkazů ČSSZ?
moc děkuji všem kdo mi odpoví a poradí, nechtěla jsem delat mzdovou, jen finanční, ale dostala bych vyhazov, chci jít na nějaké školení mezd, ale až si na něj našetřím.