Re: Evidenční list pro r.2009
pak není problém napsat dotaz na posta@cssz.cz a iniciovat je k šabloně a odpovědi, proč není šablona přístupná, pokud to potřebujete
Ano to souhlasím, ale proč nedají originál jako šablonu na jejich stránky,jak to bylo dosud, nový na r. 2009 není nikde ke ztažení, jak to mám asi do jejich tiskopisu dostat, když už dávno psací stroj nemám a 20 ks nebudu vypisovat na úřadě. Všechny ostatní úřady mají všude tiskopisů na stránkách, jen sociálka, to je věčný problém.
proč se dohadujete ? napsala nebo zavolala některá z vás, která potřebujete šablonu na Českou správu soc.zabezpečení ? Pokud by vám řekli, že s tím neuvažuji, pak steskům rozumím, ale pokud jste se ani nezeptaly, je zbytečné si tu stěžovat ...Rozumím i tomu, že ne každý disponuje SW, který ovládá e-podání, pak je možnost datlování na stroji, sociálka vás přece nemůže nutit k e-podání. A pokud vám vyhovuje šablona, tak si za tím jděte a optejte se na příslušných místech.
>>>>>>tady je problém, že to musí být na jejich formulářích
>>>>>>- tedy originálech - mně to vrátili z OSSZ a musím to
>>>>>>napsat do originálů,
>>>>>>že jim to PC nechce brát akdoví co s tím pak dělají v
>>>>>>Praze odbornice......
>>>>>
>>>>>tak tady bych se nerozčilovala, protože se jedná o
>>>>>velmi důležitý dokument, tady se vůbec nedivím, že
>>>>>trvají
>>>>>na vypisování jejich originálu
>>>>
>>>>Ano to souhlasím, ale proč nedají originál jako
>>>>šablonu na jejich stránky,jak to bylo dosud, nový na
>>>>r. 2009
>>>>není nikde ke ztažení, jak to mám asi do jejich
>>>>tiskopisu dostat, když už dávno psací stroj nemám a
>>>>20
>>>>ks
>>>>nebudu vypisovat na úřadě. Všechny ostatní úřady mají
>>>>všude tiskopisů na stránkách, jen sociálka, to je
>>>>věčný
>>>>problém.
>>>
>>>Myslím, že je to záměr. Chtějí nás tak donutit
>>>posílat
>>>to elektronicky.
>>proč se dohadujete ? napsala nebo zavolala některá z
>>vás, která potřebujete šablonu na Českou správu
>>soc.zabezpečení ? Pokud by vám řekli, že s tím
>>neuvažuji,
>>pak steskům rozumím, ale pokud jste se ani nezeptaly,
>>je
>>zbytečné si tu stěžovat ...Rozumím i tomu, že ne
>>každý
>>disponuje SW, který ovládá e-podání, pak je možnost
>>datlování na stroji, sociálka vás přece nemůže nutit
>>k
>>e-podání. A pokud vám vyhovuje šablona, tak si za tím
>>jděte a optejte se na příslušných místech.
>Tak děkuji, optala jsem se, ale bylo sděleno, že je
>nezajímá, jak to vyplním, že je to moje věc, že je prý
>moje chyba když nemám psací stroj, takže.......? to jste volala na Českou správu do Prahy ? nebo na vaši OSSZ, mě by ve vašem případě zajímala informace,proč není na webu šablona, to nesdělujete ve vaší odpovědi
Já jsem si ho stáhla ze stránek ČSSZ, myslím ale (už si to nepamatuji přesně), že jsem k tomu musela stáhnout i Formstudio (nebo co to vlastně je), vyplňuji ho v tom a jde to, jenom to vždycky musím uložit bez kolonek a pak teprv vytisknout.
Taky nemám psací stroj ani program na ELDP
Dášo, ta rukavice byla hozená vám, ne mě :), ale dobrá ..., ono někdy stačí prolézt web nebo zavolat na správná místa, tak jak jsem už radila výše, samozřejmě, že tu šablone je, není umění se čertit, umění je umět si jít za svým a dosáhnout toho nebo se alespoň pokusit. Posílám link, na webu šablona ELDP na rok 2009 je, objevila jsem ji tam.
http://www.cssz.cz/cz/e-podani/ke-stazeni/
před tím ale musíte stahnout program 602XML Filler v.3.10, najdete ho také na té stránce, jakmile stahnete, uložíte, pak najedete na formulář ELDP 2009 a máte šablonu, je tam i návod, pokud byste si s tím nevěděla rady, pokud zavoláte na ČSSZ příslušnému človíčkovi, zajisté vám rádi poradí nebo šikovný kolega/kolegyně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
13. 10. 2009 21:11
Dobrý den, můžete mi poradit, kde se dá stáhnout eviďák na r. 2009, zde je stary a na ČSSZ také, psací stroj nemám , do firmy se nedostanu a musím si to asi vycucat z prstu. Děkuji Dáša