Re: Potvrzení příjmů
Dle mého názoru se tam uvádí pojistné, které platí sám zaměstnanec. Protože, když by si nechal udělat roční zúčtování, tak vyplníte jen čisté příjmy a pokud podává daňové přiznání a oni si zjišťují příjem, tak zjistí jen hrubý, takže proto uvést to co platí zaměstnanec ať se dostanou k tomu čistému. To je můj názor.
Jen nevím jestli tam do těch příjmů za rok 2008 uvést i přeplatek za rok 2007 vyplacený v roce 2008,
já myslím, že to máte dobře
z ÚP mi napsali
do kolonky ap v Dokladu o výši ročního příjmu se vyplňuje úhrn pojistného (zdravotní i sociální), které je povinen platit zaměstnanec sám za sebe z příjmů ze závislé činnosti. Jinými slovy, pojištění, které se každý měsíc strhává z hrubé mzdy.
>>>Dobrý den,
>>>
>>>zaměstnankyni potvrzuji příjmy za rok 2008. Za rok
>>>2008 si podávala daňové přiznání, ale za rok 2007
>>>jsem
>>>ji
>>>dělala roční zúčtování.
>>>
>>>Co uvedu do potvrzení. Uvedu tam SP a ZP za rok 2008,
>>>které platí zaměstnanec, dále nemocenskou a v březnu
>>>2008 jsme vyplatili přeplatek na dani z ročního
>>>zúčtování za rok 2007, ten uvedu taky.
>>>
>>>Mám to správně?
>>>
>>>Děkuji
>>
>>
>>kolegyně, která to v práci taky vyplňuje, mi tvrdila,
>>že se tam píše takové pojistné , které je třeba z
>>neplaceného volna, že se to netýká pojistného z
>>řádného
>>příjmu. tak to se nechám ráda taky poučit ...
>
>já myslím, že to máte dobře
>
>z ÚP mi napsali
>
>do kolonky ap v Dokladu o výši ročního příjmu se
>vyplňuje úhrn pojistného (zdravotní i sociální), které je
>povinen platit zaměstnanec sám za sebe z příjmů ze
>závislé činnosti. Jinými slovy, pojištění, které se každý
>měsíc strhává z hrubé mzdy.
>
>Tak teď jsem si to ověřina na ÚP a uvádí se tam SP a ZP, které je strháváno zaměstnanci. A uvedu tam i ten přeplatek z roku 2007 vyplacený v únoru 2008.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
14. 10. 2009 8:04
Dobrý den,
zaměstnankyni potvrzuji příjmy za rok 2008. Za rok 2008 si podávala daňové přiznání, ale za rok 2007 jsem ji dělala roční zúčtování.
Co uvedu do potvrzení. Uvedu tam SP a ZP za rok 2008, které platí zaměstnanec, dále nemocenskou a v březnu 2008 jsme vyplatili přeplatek na dani z ročního zúčtování za rok 2007, ten uvedu taky.
Mám to správně?
Děkuji