Daňová evidence

• (neregistrovaný)

14. 10. 2009 8:55

Chtěla bych se zeptat jestli se musí vést v daňové evidenci prodejní ceny u prodavaného zboží
    Bylo mi řečeno ,že nemusím ,je to jen u podvojného
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 10. 2009 13:04

M.M (neregistrovaný)

Re: daňová evidence
      Co tím myslíte - vést v daňové evidenci prodejní ceny???
      V DE evidujete příjmy a výdaje s vlivem na zisk. Ceny prodávaného zboží byste měl/a mít v cenících, které si zakládáte.

• 14. 10. 2009 14:03

iv (neregistrovaný)

např.na faktuře z makra jsou napsané prodejní ceny ale nevím jestli musím udělat i celkový součet zboží v prodejních cenách u každé faktury
      nebo to stačí jen u každé položky na faktuře

• 14. 10. 2009 16:29

M.M (neregistrovaný)

já si asi sedím na drátech:)) Pořád ještě mi nedocvaklo, na co se vlastně ptáte.....
      Na faktuře z Makra máte uvedeny ceny, za kolik jste od nich zboží nakoupila. To je váš výdaj. Ten si zapíšete do své evidence daňových výdajů.
      Za kolik to budete prodávat (vaše prodejní ceny) - to byste měla mít uvedeno ve svých cenících.
      Pokud se ptáte na to, jestli u každé položky nakupovaného zboží musíte na fakturu dopsat SVOJI PRODEJNÍ CENU, tak to záleží na tom, jakým způsobem si vedete zásoby - předpokládám, že prodáváte nějaké zboží. Pokud vedete sklad a to byste měla, tak si zboží na sklad zavádíte jak v nákupních tak v prodejních cenách. Nevím, jaký SW používáte, možná že máte nějaký svůj způsob.....
      Jestli ani tohle nestačí, zkuste mne uvést do problému trochu jednoznačněji:))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).