Ojetý vůz v DPH

• (neregistrovaný)

14. 10. 2009 9:07

Dobrý den, chtěla bych se ujistit, zda jsem uvedla v přiznání do správné kolonky prodej ojetého vozu. OV jsme nakoupili od soukromé osoby (tzn. není nárok na odpočet DPH). Prodáváme dalšímu zákazníkovi. Jedná se v tomto případě o §90 - prodej použitého zboží? Má být na faktuře tento § uveden?
    V přiznání DPH bych tedy uvedla hodnotu vozu na ř. 25 a marži na ř. 1. Je můj postup správný?
    Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 10. 2009 9:05

js (neregistrovaný)

Re: ojetý vůz v DPH
      § 90 je pouze pro obchodníky s použitým zbožím. To asi nejste. Kdy jste auto nakoupili? Pokud to bylo před 1.4.09, tak bude prodej úplně bez DPH. POkud po 1.4.09 bude prodej zdaněn DPH v plné výši.

• 19. 10. 2009 12:57

promis (neregistrovaný)

ojetý vůz je přeci také použité zboží, ojeté vozy někdy vykupujeme a někdy zprostředkováváme prodej. Tak si chci jen ověřit, zda prodej ojetého vozu v pořizovací ceně správně zapisuji do ř. 25 a rozdíl ceny do ř. 1

• 19. 10. 2009 13:06

JS* (neregistrovaný)

Já jsem to pochopila tak, že auto bylo v majetku. Jestli je předmětem vaší činnosti prodej použitého zboží (tím jsou i ojetá auta), tak to máte správně. § 90, řádky v přiznání - ř.25 - nákupní cena do ř. 1 marže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).