Re: Legální snížení zisku v PÚ
Pokud máte zaplacené zálohy na služby, tak vytvořte dohadné náklady.
Re: Legální snížení zisku v PÚ
Ještě se zeptám, při přechodu z DE na PÚ musím dodanit pohledávky a zásoby. Chci využít možnosti rozložit na 9 let od přechodu. A teď nevím jestli mohu třeba rozkládat na 9 let jenom pohledávky a zásoby a závazky dodaním hned v prvním roce celé. Je to možné, nebo musím stejně rozkládat pohledávky, závazky a zásoby?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
14. 10. 2009 9:34
Jsem FO a doposud jsem vedl DE, ale budu muset přejít na PÚ. Chci se zeptat v DE mi snižuje základ daně vše co zaplatím do konce roku, takže když si nakoupím materiál na konci roku zaplatím ho do 31.12. ale spotřebuji až po novém roce, tak mi to stejně sníží v daném roce základ daně. No a teď když musím přejít na PÚ, tak budu mít v nákladech zaúčtováno pouze to co se týká daného roku. Není nějaký jiný prostředek jak si legálně optimalizovat základ daně v PÚ?