Zdvojené náklady

• (neregistrovaný)

15. 10. 2009 12:35

Dobrý den,

prosím o radu.Teď jsem našla v účetnictví, že máme v roce 2007 zdvojené došlé faktury ze zahraničí.

Opravné DPH mě ani netrápí, snad projde, že bude nárok i povinnost, bez penále.

Ale nevím co s daní z příjmů. Jestli opravit výkaz pro Fú, ale účetnictví až v letošním roce nedaňově. Nebo musím opravit účto v roce 2007.

Problém mám i v tom, že já už jsem jednou opravu dělala. Protože jsem nastoupila, a zjistila jsem, že frma nemá celou pokladnu z roku 2007 v účetnictví a chyběla zde spousta faktur.

Teď si nejsem jista, jestli mám dělat stejně rapidní zásah, s tím že vyměním přílohy a uzávěrky ke zveřejnění, nebo opravu provedu až v roce 2009.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 10. 2009 12:40

m. (neregistrovaný)

Re: zdvojené náklady
      >>Teď si nejsem jista, jestli mám dělat stejně rapidní
      >zásah, s tím že vyměním přílohy a uzávěrky ke
      >zveřejnění, nebo opravu provedu až v roce 2009.
      >
      >Účetnictví z roku 2007 je uzavřené, nemůžete je měnit. Opravy se promítnou v účetnictví v roce 2009, dodatečné přiznání podáte letos, i když se týká roku 2007. Výkazy na OR musí zůstat, jak jsou.

• 15. 10. 2009 12:43

ip (neregistrovaný)

Takže podám dodatečné za rok 2007, ale zaúčtuji tan rozdíl až v roce 2009?

Nesnížím si tak ale náklady roku 2009. Když zde stornuji faktury z roku 2007?

Nevím co s tím, aby to bylo správně.

• 15. 10. 2009 13:40

m. (neregistrovaný)

V roce 2009 ty rozdíly proúčtujete, ale nedaňově, účty si označte
      nějakou analytikou, třeba na konci 99, abyste věděla, že je musíte při výpočtu daně z příjmu práv. osob vyloučit. Bude to jen účetní záležitost roku 2009, ale samozřejmě ne daňová, zisk se Vám zvýší.
      Prostě daň za rok 2009 budete počítat, jako kdyby tam ty účty vztahující se k roku 2007 vůbec nebyly. Jasno?

• 15. 10. 2009 14:42

ip (neregistrovaný)

jasno, děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).