Re: zápočet-firma xy loni provedla,ale m
Nejspíš ani jinak nemůžete. A v čem vidíte problém?
Oni vám něco dluží a nebo vy jim? udělala bych si vzájemné odsouhlasení závazků a pohledávek s jejich firmou a pokud by to souhlasilo, tak bych to započetla. No a pokud ne - pak by měla firma zaplatit rozdíl - nebo v jim.
Re: zápočet-firma xy loni provedla,ale m
Ono se to týká ještě loňska, jinak veškeré dluhy už jsou vypořádány, jen mi na 321 i na 311 visí jedna a ta tatáž částka, protože jsem ten zápočet neudělala loni, ale oni ano. jen mě zajímalo, zda nevadí, když oni si ten zápočet udělali loni na základě špatného vzájemného zápočtu a já jej udělám až letos na základě špatného zápočtu. Takže děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 10. 2009 12:56
Dobrý den,
prosím Vás, jak je to s provedením zápočtu, když firma, která vystavila vzájemný zápočet, ale špatně, udělala zápočet loni, ale my jsme jej neprovedli? Ten vzájmený zápočet byl podepsán vedoucím, předal 1 vyhotovení mě, druhé té firmě xy, ale ten zápočet je špatně v tom, že je tam započtena faktura, která nemá s našim účtem nic společného. omylem jednu fakturu si ta firma xy vedla jako pohledávku za naší firmou, tak jsem s paní mluvila, že ta faktura nepatří nám, a skutečně nepatřila, přiznala to, opravila si to v účtu, ovšem zápočet provedla, já jsem si jej škrtla, s vysvětlením, že ona daná faktura neexistuje v našem účetnictví. Nový zápočet asi proveden nebude, jelikož na druhé straně je již proveden. Mohu tedy udělat zápočet v letošním roce, samozřejmě tak jak má být správně? Děkuji.