Dovolená při zrušení a opětovném nástupu

• (neregistrovaný)

15. 10. 2009 16:32

Dobrý den, pracuju ve státní organizaci. Jsem zaměstnaná jako zástup za mateřskou dovolenou. Mám už jednou prodlouženou smluvu, která končí ke konci roku 2009. Zaměstnanec mě oznámil, že v půlce měsice října se mnou musí ukončit zaměstnanecký poměr, jelikož se vrací pani z mateřské, argumet byl, že to nezvládne mzdový systém a já jsem zařazená na její pozici. Chce vytvořit novu pozici rozdělením té co vykonávám nyní s přidělením dalších pracovních povinností pro nás obě s účinosí od r.2010, ale já budu mít hned druhý den podepsanou novou sml., takže plynulé pokračování zaměstnaneckého poměru u jednoho zaměstnavatele. Jenže paní z mateřské bude chodit do konce roku na půl uvazku kvůli dítěti a bude dělat úplně něco jiného a já budu dál vykonávat stejný obsah práce co dělám nyní. Může mě dát novou smlouvu na stejnou pozici, protože jí budu fyzicky vykonávat a tato pozice je náhrada za mateřskou d.? Nebo musím mít nově vytvořenou prac. pozici? Můj názor je, že by jsem měla mít nově vytvořenou prac. pozici. s příslušnou pracovní náplní, ale to fyzicky zřejmě nepůjde. Ještě se totiž nevyjádřil co budu dělat já konkrétně.
    Vím, že potřetí i když je to na jinou pozici mám mít smlouvu na dobu neurčitou. Jedná se mě též o dovolenou, kterou mě chce proplatit ke staré sml. a další nárok by byl na novou smluvu. Není dovolená u jednoho zaměstnavatele, když jedním dnem končí zam.vztah a druhým dnem začíná nový zam.poměr. přenositelná? Má na to právo? Jak se bude proplácet dovolená když neskončím na konci měsíce ale v půli a co dovolená nová? Nekrátí se mě nárok a není to pro mě náhodou nevýhodné? Ukončení by bylo 21.9.09.

Děkuji za odpověď a popřípadě můžete mě doporučit někoho s kym by jsem telefonicky mohla probrat můj problém.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 10. 2009 9:44

Jíťa (neregistrovaný)

Re: Dovolená při zrušení a opětovném nás
      Zdá se mi to nějaké dost zamotané... Jednak váš PP by měl končit zřejmě k 21.10.09, že? Myslím, než ukončení PP by bylo vhodnější uzavřít dodatek k pracovní smlouvě s tím, že ode dne .... budete vykonávat tuto funkci:...... O radu se zkuste obrátit buď na inspektorát práce podle místa bydliště (www.suip.cz), případně právní oddělení úřadu práce (http://portal.mpsv.cz/sz), případně na bezplatnou právní poradnu: http://bpp.iure.cz/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).