Re: Kontrola FU na zamestanance
- takže si nachystejte mzdové listy, podepsáná prohlášení
- ty musí být správně vyplněny, protože od nich se odvíjí daň
a přehledy mezd za jednolitvé měsíce atd. - kontrolují hrubé mzdy
atd. takže určitě máte vše v pořádku, protože s tímhle se u nás chodí každé dva roky na kontrolu na VZP a OSSZ - a hlavně
mějte podepsané - ale to píšete, že máte výdajové listy..
Dekuji za odpovedi. Mzdove listy mam, jaky je rozdil mezi nima "přehledy mezd za jednolitvé měsíce"?
Potvrzení o zd. příjmech - to jsem nikomu nedaval, vsichni si nechavaji zpracovat dane mnou,
Zadna studia, manzely a deti nevedou, zamestnavam mlade.
Dekuji, snad bude vse v poradku.
Mzdový list je souhrn všech údajů po jednotlivých měsících pro jednoho zaměstnance. Přehled za jednotlivý měsíc je seznam zaměstnanců a údajů ke každému zaměstnanci v jednotlivém měsíci. Např. souhrn za březen 09: jméno, příjmení, hrubá mzda, daň před slevou, sleva na poplatníka, sleva na studenta, daňové zvýhodnění na děti, daň po slevě, bonus...
A takto pěkně pod sebou všichni zaměstnanci v tom měsíci a souhrn všeho.
Tzv. výplatní lístky jste povinen zaměstnancům vydávat.
Projděte si ta podepsaná daňová prohlášení a případně doplňte, co chybí. Nejlépe, když se Vám na to mrkne nějaká mzdovka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
15. 10. 2009 16:38
Dobry den,
ohlasil se mi FU ze pry mi chteji okontrolovat vse ohledne zamestnancu. Uz nekomu z vas tuto kontrolu delali? Ve svem okoli mam hodne podnikajicihc a nikdy nikomu neprisli.
Ocekavam smlouvy, kontrola odvodu dani, ruzove formulare, co jineho? Vyplatni pasky nedelam, je to nejaky problem? Penize davam hotove oproti podepsanemu vydajaku ktery dam do ucetnictvi. (vedu DE, 4 zamestnanci).
Dekuji za odpoved, Brazda