Bufet - živnost

• (neregistrovaný)

15. 10. 2009 18:44

Moc by mi pomohlo, kdyby mi někdo poradil, jak pochopit ve volné živnosti - výroba potravinářských výrobků - větu : výroba pokrmů bez možnosti přímé konzumace v hostinské provozovně. Co párky v rohlíku ve stáncích ? To musí mít taky hostinskou činnost? Nemám v bufetu stoly ani židle. Jaké pokrmy mají na mysli ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 10. 2009 10:25

pája

Re: bufet - živnost
      >Moc by mi pomohlo, kdyby mi někdo poradil, jak
      >pochopit ve volné živnosti - výroba potravinářských výrobků -
      >větu : výroba pokrmů bez možnosti přímé konzumace v
      >hostinské provozovně.

Můj názor: např. výroba polotovarů a jejich prodej, žádná konzumace na místě.
      Co párky v rohlíku ve stáncích ? V tomto případě myslím je to klasika, výroba, prodej, odchod, sněz si to kde chceš.

>To musí mít taky hostinskou činnost? Nemám v bufetu
      >stoly ani židle. Jaké pokrmy mají na mysli ?
      Jestliže provozujete bufet a mohou tam konzumovat koupené, i třeba ve stoje, tak je to hostinská činnost, pokud nemohou, není to snad bufet,ale výrobna s prodejem-
      nakonec ale vždy rozhoduje úředník ŽÚ, takže závazné stanovisko Vám dá on a navíc on bude chodit na kontroly, takže nutnose podřídit jemu.

• 16. 10. 2009 16:23

začátečník (neregistrovaný)

Děkuji za reakci. No, úředník... ten má vždycky pravdu. Půjdu, zeptám se a on mi tam hned přijde na kontrolu :o)).
      Je to školní bufet, žádná výrobna.

• 16. 10. 2009 17:17

pája

Máte více popsat situaci, jestliže jde o prodejní kiosek nebo bufet ve škole, kde pouze prodáte a žáci koupí, odnesou a konzumují jinde, pak je to prodejna nikoliv hostinské zařízení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).