Re: Daňový bonus -kontrola z FÚ
Nerozumím větě "vyplácel se jí daňový bonus ve mzdách, aniž by ho měla v prohlášení uplatněný". Co tím myslíte? Bonus se v prohlášení neuplatňuje, v prohlášení se uplatní zvýhodnění na dítě a pokud daň není tak vysoká, že nestačí na celou slevu na dítě, tak se teprve vyplácí bonus (tzn. to, co je pod nulou). Nebo to mám chápat tak, že jste jí dávali zvýhodnění na dítě, aniž by ho měla v prohlášení?
1/Napiště přesně o co se jedná
2/ při zahájení kontroly podepisujete, že je vše účetně ok
- pokud uvedete, že jste zjistila chyby, tak Vám dají
lhůtu na opravení a dají si jiné datum kontroly, aspoň u nás
to tak bylo - o čem jsem věděla, že je chybně tak jsem opravila
dali mi lhůtu 14 dnů - měli velice vstřícné jednámí - i když záleží na lidech
3/ nebo si sama opravte co je potřeba a dejte na fu A DOMLUVTE SE S NIMA - nevím na koho narazíte a každý státní úředník je jiný
Nejlíp bude si to spočítat - o to platit míň a pak to uvést při ročním zúčtování - tam je kolonka na opravy daně z předešlých let.
No právě, dostala jsem to účetnictví v šíleném stavu. Dřív to dělával šéf sám. Takže ani mu nechci moc říkat, co tam je za chyby.Znáte to.Jsem začátečník, takže se tím prokousávám dost obtížně.
Ona uplatňovala děti do ledna 2008. Pak už nechtěla.Dopsala to jako změnu do prohlášení. Jenže to nikdo v programu nezměnil.Takže se to platilo dál. Až nějak ke konci roku se v tom šéf vrtal. Kvůli kontrole. Nevím, co s tím provedl.To jse tu ještě nebyla.Na mzdových listech je nemá, ale na kopii výplatnic ano.
Ale na tom potvrzení ty bonusy vážně nemá uvedené.Dnes jsem si to zjišťovala. Dostala bonusy zpětně za celý rok od FÚ. Od nás ve mzdách také.
Já bych se z kontrolory i domluvila,ale vůbec nevím, co s tím? A na čem se s nimi domluvit. Strhávat ji to? To mě zabije(((Nebo to FÚ naúčtuje firmě.Docela bych to tomu mamláskovi přála.((Jenže to je harpagon.
Zde Vám radili ať to necháte tak, že třeba na to nepřijdou-
nezapomínejte, že nyní prac. FU chtěšjí ukíázat jak se bez nich stát neobejde, takže opravdu lezou do všeho - a uvažujte, že pokud se to zjistí např. za 2 roky - kdo bude vracet peníze a platit penále - no přece účetní - ta za všechno může.......................
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
16. 10. 2009 9:56
Prosím o radu, včera jsem zjistila, že za rok 2008 jedné zaměstnankyni se vyplácel daňový bonus ve mzdách, aniž by ho měla v prohlášení uplatněný. Ona si sama podávala daňové přiznání a chtěla potvrzení o příjmech. Na potvrzení se, ale se nějak tyhle vyplacené bonusy ve mzdách neobjevily.Takže předpokládám, že dostala v zúčtování bonusy znovu od FÚ.Za rok to dělá něco kolem 20 tisíc.
Co s tím teď? Vlastně je dostala 2x.Čeká mě kontrola z FÚ.Mám hrůzu, co z toho bude.:-((