Re: faktura z EU bez věty o přechýlení
děkuji moc-tak já podniknu kroky na zjištění VAT...., zda není třeba chybně uvedeno na fa...a v případě, že nebudou plátci...nesamovyměřím a bude to pro mě jako obyčejná přijatá fa od neplátce z ČR. Tudíž se to nikde v DAP neobjeví, že? Děkuji
a spadá tato služba do reverse-charde? není jenom možné, že je u nich v této sazbě daně (byť i nulové), a tím pádem je to faktura zdaněná? pak by se u nás nic nekonalo - faktura by se chovala jako jakákoliv jiná fa od neplátce
Mám stejné problémy. Postupuji striktně podle zákona o DPH
Nemá-li fa některou náležitost podle par. 31 - platné DIČ,neobsahuje DPH a sdělení o povinnosti odběratele služby
přiznat a zaplatit DPH, nepovažuju ji za daňový doklad a napíšu si na ni tuto poznámku.
děkuji, také o tom tak přemýšlím...jediná věta, která by mohla znamenat pro mě povinnost vyměřit si a zaplatit daň je : "Text für ig-Steuersatz" - což by mohlo znamenat "text pro jinou sazbu daně" - nepovažuji to teda za větu, podle které bych měla samovyměřit....ale je docela možné...že jsem si jenom špatně přeložila význam. V každém případě VAT není platné...no musíme se s nimi spojit a uvidíme, co nám v pondělí řeknou. Hodně jsem už slyšela, že na zahraničních fakturách často ty větičky chybí....i když by tam správně měly být...
děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 10. 2009 10:53
Dobrý den, mám před sebou fakturu od rakouské firmy za službu. Ať čtu jak čtu, nikde jsem neobjevila žádný text ohledně přechýlení. Je tam pouze věta "text ig-Steuersatz", což asi znamená text pro jinou sazbu daně-pokud jsem správně přeložila. Faktura je s 0%DPH. Jejich VAT je neplatné (mají tvar ATU a 8 čísel). ALe je to velká firma a myslím, že jsou plátci DPH. Zapomněli pouze na větu na základě které samovyměřím nebo se k této faktuře mám chovat, jako kdyby byla od neplátce a nesamovyměřovat? Přikláním se spíše jen k tomu, že zapomněli větu o přechýlení uvést...ale zaráží mě to neplatné VAT.Zjistila jsem, že tvar rakouských VAT je skutečně ATU a osm číslic, takže na internetu na stránkách, kde se VAT ověřuje jsem dala AT a do pole pro číslice jsem dala to U a číslice. Zkoušela jsem všechny možné i nemožné varianty..vynechat U, ale stále hlásí neplatné VAT)Tak nevím...ještě než se s firmou spojíme, chci nějaké info, abychom nebyli za hl....áky. :-)