OT: zam-ec žádá o důchod, kdy ELDP?

• (neregistrovaný)

16. 10. 2009 12:30

Nejde o akutní problém, proto OT...
    Když si zam-ec vyřizuje výpověď či změnu PP na dobu určitou kvůli žádosti o důchod, v které fázi odesíláte ELDP? Na webu OSSZ se totiž píše, že "je vhodné" vybavit zam-ce "potvrzením zaměstnavatele" předem, pokud vím, že jde žádat o důchod. Dle zákona mám tuto povinnost, až když mě OSSZ vyzve. Dále se zde píše, že zam-tel "neodesílá až do ověření skutečnosti, že žádost byla sepsána, evidenční list důchodového pojištění".
    Samozřejmě, když zam-ec jde žádat o důchod, okamžitě po něm vyžadují jak potvrzení (které vlastně v tuto chvíli ještě nemusím vydávat) a i ELDP (který ani nemám odesílat), s tím, že dokud nebudou mít ELDP, nemůžou žádost o důchod vůbec sepsat.
    Zam-ec obvykle přijde přesvědčený, že jsem já něco opomenula a z OSSZ mi i zavolají, že jsem ho potřebně nevybavila. V potvrzení vždy uvedu, že chci odeslat potvrzení o sepsání žádosti - nikdy to nedorazilo....jen zavolali, že musím udělat ELDP. Navíc předávám ELDP elektronicky, a oni ho dlouho nevidí (prý až za několik dní) a tak ještě posílám kopii poštou.
    Děje se Vám to taky, nebo je to specialita Pražské správy? Už mě ten Kocourkov dost štve...A jak prosím postupujete Vy?
    díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).