Re: Srážková daň - 2008, 2007, 2006
Do 30. 6. se musí uskutečnit VH se schválením roční závěrky a rozdělení zisku. Ale nic nebrání tomu, aby nebyla další VH s rozdělením zisku předch. let, Váš příklad říjen, a srážková daň se musela odvét nejpozději do 3 měsíců, tj. prosinec, tj. O. K.
Zápisy z VH se určitě najdou u společníků, vzneste dotaz.Podle mého názoru nic neporušili, zisk se nemusí vyplácet jen 1 x ročně.
Nehrozí z těchto pozdních odvodů
>>penále a může to takhle vůbec být ? Nikdy jsem se s
>>tím
>>nesetkala, vždy jsem se snažila dodržet termíny.
>>Poradí
>>mi prosím, někdo ? Velice děkuji za odpověď
>
>A pro klidné spaní - termín svolání valné hromady není věcí účetní, ale společníků, Vy účtujete o dokladech, které dostanete, můžete jen na povinnosti upozornit. Vaší záležitostí je, aby doklady byly zaúčtovány v souladu s příslušnými předpisy.
Děkuji Vám za odpověď. Zápis určitě není, už jsem ho sháněla všude. Jen mne na celé věci zarazilo, že dne 18.6.2009 těsně před auditem byl ten předpis zaúčtován k datu 31.12.2008. Tady toho bohužel nesedí víc, děkuji.
Ale tak před auditem zjistili, že na to zapomněli, nehledejte v tom nic špatného. Nemohli to nechat na 431. Třeba se opravdu předchozí účetní nepodařilo z nich zápis vyrazit, tak co měla dělat.
Divím se ale, že auditorům ten zápis nechyběl, i když ani oni nemohou zkontrolovat vše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
16. 10. 2009 13:23
Dobrý den,
pročetla jsem si veškeré diskuse k dividendám, ale přeci jenom bych potřebovala odsouhlasit konání VH a odvod sr.daně za dividendy.
V září jsem převzala účetnictví a.s. Dle obch.zák. se VH musí konat do 6 měsíců od posl. dne účet.období a dle §38d ZDP - do třech měsíců rozhodnutí o zisku a do jednoho měsíce sr.daň odvést. V této a.s. je v loňském roce předpis zaúčtován 31.12.2008, srážková daň zaplacena 14.12.2008, Zápis z VH není !
A v letech 2007, 2006 se VH konaly v říjnu a odvody sr.daní v prosinci. Nehrozí z těchto pozdních odvodů penále a může to takhle vůbec být ? Nikdy jsem se s tím nesetkala, vždy jsem se snažila dodržet termíny. Poradí mi prosím, někdo ? Velice děkuji za odpověď