Re: Změnový list-OSSZ
Správa si identifikuje zaměstnance, u kterého proběhla změna, podle rodného čísla a podle zaměstnavatele.
Re: Změnový list-OSSZ
přijde mi nelogické, aby si sociálka vedla z-ce jen dle rodného čísla, asi ano, ale dovedete si představit, že nenahlásíte změnu příjmení, na neschopence dle rodného čísla jim vyleze jiné příjmení ? co udělá sociálka - bude vás kontaktovat, je to zbytečná ztráta času, nehledě na to, že nevím, step, co jste kde četla, ale pokud si přečtete metodiku na webu ČSSZ - co tam je u nástupu ? ...- Jméno (1–50) – uvede se v nezkrácené podobě obsažené v dokladech prokazujících totožnost pojištěnce.., můžete namítnout, že vám doklad se změnou nebyl předložen, dobrá, co čtete dál v příloze č. 3 Oznámení změn ? ... Hlášení změny údajů na tomto tiskopise se podává pouze při hlášení změn údajů zaměstnance, tj. v případě, kdy v průběhu trvání zaměstnání došlo u zaměstnance ke změně v údajích, které má zaměstnavatel povinnost hlásit (např. změna příjmení, bydliště a pod). Máte tam změnu příjmení, máte ? Tak proč řešíte, že tam uvedena není ? Ale je dobré, že jste se zeptala, to oceňuji, je vidět, že o tom přemýšlíte a je vám divné, že byste změnu příjmení neměla hlásit, jste šikula :)
Re: pro step_změnový list-OSSZ
ale fuj ! to měla být vážně pochvala, to jsem to napsala tak hloupě ? to se omlouvám, je mi líto, že jste to tak pochopila, čtu to po sobě a nevidím to tam, asi proto, že jsem to tak nemyslela, jste šikula, to bylo myšleno vážně, pokud by to byla ironie, byl by tam jiný smajlík, tak jak - dobré ? já také nejsem kovaná ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 10. 2009 15:21
Dobrý den,mám dotaz,zaměstnankyně se provdala.Chtěla jsem dopsat do změnového listu na OSSZ,ale zjistila jsem,že na toto tam není kolonka.Takže nebudu zatím měnit nic a počkám,jestli se nepřestěhuje.Nebo mi kolonka na nové příjmení unikla?Děkuji.