Zaměstnanec z ÚP

• (neregistrovaný)

18. 10. 2009 18:41

Chtěla jsem se zeptat pokud bych si zaměstnala osobu,která je přihlášena na úřadu práce, dostanu za něj nějaké peníze od ÚP? Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 10. 2009 18:59

Blanka1 (neregistrovaný)

Re: zaměstnanec z ÚP
      Ano můžete je získat, ale než jej zaměstnáte musíte si podat žádost o příspěvek a projít celkem velkým ,,martyriem,,papírování..na každém úřadu práce je nějaký člověk,který se tím zabývá a vše Vám vysvětlí..

• 18. 10. 2009 19:19

beta (neregistrovaný)

není to až tak velké martyrium a vyplatí se, pokud vznikne nárok. Zjistěte si, zda je potencionální zájemce o zaměstnání uchazečem o zaměstnání a zda je ve skupině lidí, na které je dotace - dle toho pak máte - nemáte nárok na dotací. Pokud na něho již jednou dotace byla přidělena, pak nemáte moc velkou naději, že ji ÚP udělí znovu ... Obraťte se na odbor APZ - aktivní politiky zaměstnanosti, sdělí vám vše potřebné, také jsou nové "akce", kdy z-ce s nárokem na dotaci pro z-tele nabízejí určité firmy, které byly vybrány a proškolují z-ce (dotace z EU), na tyto také máte dotace, zjistěte si vše potřebné na ÚP.

• 18. 10. 2009 21:12

Hanka (neregistrovaný)

ještě mám zkušenost - o dotaci musíte požádat do 15.v měsíci např. listopadu, ale zaměstnat ho až od 1.12, do 15.dne sbírají žádosti s tím, že ty které jsou odsouhlaseny, platí od 1. následujícího měsíce, udělali jsme to špatně - domluvili se na nástupu, uzavřeli smlouvu a pak šli pro dotaci - chyba

• 18. 10. 2009 22:50

beta (neregistrovaný)

podle mne je jedno, do kdy v měsíci žádáte o dotaci, důležité je požádat o dotaci a pakli-že je schválená, pak teprve uzavřít pracovní smlouvu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).