Re: pořízení zboží z EU vč.dph
Nejsem si jistá předcházející odpovědí, pokud je místo
plnění v zahraničí , je správně včetně dph, dám celou
do nákladů,ale už nepředaňuji znovu naší dph + -, jde mimo
naše přiznání dph. tak mi to bylo řečeno na FÚ.
pokud je pořízení zboží, fakturu vrátím, aby byla bez dph
a zdaním revers v mém daňovém přiznání.
prosím o další názory
Re: pořízení zboží z EU vč.dph
Z dotazu jsem pochopila,že nakoupí zboží v Poslku a toto převeze do ČR,také mám zkušenost,že polský dodavatel i proti českému DIČ odmítne vystavit fa bez DPH.Pokud zboží převeze do ČR má povinnost odvést v ČR DPH ačkoli bylo již odvedeno DPH v Polsku,má samozřejmě možnost požádat polský fú o vratku polského DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 10. 2009 1:39
Prosím o radu zkušenější, jak to tady pročítám, tak z toho nejsem "moc moudrá". Nakupuji zboží v Polsku, automaticky dostanu doklad včetně DPH (dostanu fakturu, to jediné, s čím mi vyjdou vstříct, ale o faktuře bez DPH se s námi nechtějí bavit, přestože jsme plátci DPH). Jak se tato faktura včetně DPH promítne v přiznání o DPH, bude tam? Zboží dále prodáváme u nás včetně naši DPH (to je OK). Ale jak s tou polskou fakturou. Dávám ji rovnou do nákladů včetně ceny DPH a ještě vyměřím DPH z té celkové ceny, tzn jako 504/321 a 343/343.... nebo o 343/343 je to již nesmysl a o DPH vůbec neúčtuji. Možná, že jsem to celé pomotala, prosím o radu. Nebudeme žádat o vrácení DPH v Polsku.