Re: dovolená u DPP
U dohod o pracovní činnosti nebo u dohod o provedení práce nevzniká nárok na dovolenou.Nic ale nebrání tomu tento nárok v dohodě sjednat.
určitě to špatné není, ale z DoPP se nesráží SP, ZP, jen se daní, z dovolené se odvádí SP, ZP a daní se (tzn., měl by být veden ELDP?) neumím si to v praxi dost dobře představit - možná by ani v některém programu dovolená na DoPP nešla navést (právě kvůli SP, ZP)
také jsem se s tím v praxi nesetkala, že by na DoPP se sjednávala dovolená
Vy jste teda dnes jak piliňáky, víc než já. Já přece vůbec nepsala nic o tom, že je špatné na to upozornit. Já jen psala, že to asi nebude moc obvyklé, protože obzvlášť dnes se zaměstnavatel snaží ušetřit každou korunu, tudíž neposkytovat nic, co nemusí. Takže normální pracovní poměry určitě neuzavírají jen kvůli nároku na dovolenou, ale proto aby co nejvíce ušetřili. Teda vyjma poslanců a jejich rodinných příslušníků nebo kamarádů, kteří jistě mají sjednány veškeré výhody. Ale to jste asi na mysli neměla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
19. 10. 2009 11:13
Vzniká u DPP nárok na dovolenou? Myslím, že ano, ale jistá si nejsem.