DPP-daň z příjů

• (neregistrovaný)

19. 10. 2009 12:11

Dobrý den,
    prosím o radu. V roce 2008 jsme o prázdninách měli na brigádě studenta na DPP a to od 5.8.08 do 15.8.08, student podepsal prohlášení poplatníka daně z příjmů(růžové), takže po uplatnění slevy na poplatníka mu vyšla daň 0. Nyní máme kontrolu z FÚ a chtějí po mně doložit období od 1.8.08 do 4.8.08. Jak mám toto doložit, když se jedná o studenta, takže žádný zápočtový list nemá a prohlášení podepsal hned při nástupu, tj. 5.8.08. Měla jsem snad od něho chtít ještě nějaké další čestné prohlášení, že od 1.8. do 4.8. nikde nepracoval?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 10. 2009 12:17

PP (neregistrovaný)

Re: DPP-daň z příjů
      Dobrý den,
      když u nás nastoupí brigádník-student během měsíce (např. od 5.8.2008), tak si nechám do daňového prohlášení do kolonky Změny dopsat, že od 1.8.2008 do 4.8.2008 nikde nepracoval a neuplatňoval odpočet. Tím mám pokrytý měsíc od 1. dne. Nestačilo by ve Vašem případě jen čestné prohlášení toho studenta?

• 19. 10. 2009 12:18

Ara (neregistrovaný)

Doložila bych lístek - o studiu a student podepisuje prohlášení, že uvádí vše pravdivě.

• 19. 10. 2009 12:37

Líba P. (neregistrovaný)

Do prohlášení už asi nic nedopíšu, jedině bych musela sehnat toho studenta, aby mi podepsal, že od 1.8. 4.8. nikde nepacoval, ale to nevím, jestli se mi to podaří. Příště budu chytřejší. Myslela jsem, že stačí podepsané prohlášení a že je to na poplatníkovi, aby nepodepsal dvě v jednou období. Jinak moc díky za rady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).