Majetek v DE

• (neregistrovaný)

19. 10. 2009 13:31

Prosím o radu - jsem plátce DPH, vedu daňovou evidenci. Majetek do 40 tis. Kč budu dávat přímo do spotřeby (např. mob. tel. za 15 tis.Kč)? Vyplňuji k tomuto majetku kartu majetku, prosím je to tak správně? Děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 10. 2009 16:16

Sissa (neregistrovaný)

Re: Majetek v DE
      Já to dělám tak, že drobný majetek do 3.000,- bez DPH dávám hned do spotřeby a majetek od 3.000,- do 40.000,- bez DPH také dám do spotřeby ,ale vedu si zvlášť evidenci tohoto majetku, abych prokázala, že si mohu uplatňovat třeba opravy tohoto majetku. Když doslouží , tak z evidence vyřadím.

• 19. 10. 2009 19:45

44 (neregistrovaný)

Takže pokud u majetku do 3.000 Kč bez DPH též vedu kartu majetku, ale drobného a od 3.000 Kč kartu hmotného majetku, tak nic nezkazím.
      Prosím ještě sklad vedu v Kč bez DPH nebo s DPH? Já jej eviduji s DPH (i když na fa je většinou rozepsáno jednotlivé zboží bez DPH a DPH je pak uvedeno u konečné ceny), neboť mám kontrolu na součet všech faktur za období, tj. že jsem zaevidovala opravdu veškeré zboží za uvedenou cenu.
      Děkuji mnohokrát!

• 20. 10. 2009 10:08

JS* (neregistrovaný)

Sklad se vede v cenách bez DPH. POkud potřebujete kontrolu, kontrolujte nákup bez DPH proti příjemkám.

• 20. 10. 2009 12:49

44 (neregistrovaný)

Děkuji!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).