Re: Podpůrčí doba
Díky za odpověď, ale náhrada během RD jí nebyla vyplacena. Jelikož jsem si nevěděla rady , proto jsem volala na hotline Ministerstva práce a soc.věcí, kde mi to daný pracovník potvrdil. Sociálky v tom měly první měsíc roku 2009 zmatek a tam mi s tím nebyl schopný nikdo poradit. Takže to mám špatně? A ještě dotaz - už nemusím ošetřujícího lékaře informovat o konci podpůrčí doby?
Re: Podpůrčí doba
domnívám se, že Vám poradili správně - evidovala jste, ale neplatila, protože byla vystavena PN v době RD, od 4.2. vyplácela nemocenskou OSSZ? Protože začala marodit letos, je podp. doba 380 KD, ale nesledujete ji vy (zam-tel), ale OSSZ. Po 180 dnech vám měli napsat, že takto již trvá nemoc a kdy podp. doba skončí - jeden takovýto dopis měli předat i ošetřujícímu lékaři, příp. nemocnému. Příp. se můžete informovat na OSSZ, pokud jste nedostala dopis (kolem 9. měsíce podp. doby), do kdy podp. doba trvá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 10. 2009 13:45
Dobrý den,
zaměstnankyně na RD do 27.1.2009. 28.1.2009 měl být nástup do PP. Paní přinesla neschopenku od 21.1.2009. Dle instrukcí na MPSV 21.1.-23.1. 0,- (první 3 dny nemoci), 26.1.-27.1. 0,-. Platili jsme 28.1.-30.1., 2.2.-3.2. celkem tedy 5 dnů.
Dle dopisu, který zaměstnankyně zaslala je vážně nemocná. Ráda bych ošetřujícího lékaře informovala - kdy paní končí podpůrčí doba. Je správný datum 4.2.2010?
Předem děkuji za odpovědi.