Re: Postoupení pohledávky-nutné
Nevím jak ostatní, ale já to celkem nepochopila... Kdo je postupník a kdo postupitel ?
Asi by to chtělo víc popsat, protože zatím mám dojem, že Vaše firma, dejme tomu firma A (Postupník)koupila od firmy B (postupitel) pohledávku za nějakou formou C. Už mi teda není moc jasný, kdo od koho kupuje materiál a kdo pro koho dělá dílo...
Re: Postoupení pohledávky-nutné
Opravdu není zač. Nijak jsem Vám nepomohla. Nejlepší bude opravdu ten daňový poradce, pokud vám pomáhá běžně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 10. 2009 7:41
Dobrý den. Prosím zkušené.Koupili jsme pohledávku, kde dle smlouvy o postoupení pohledávky cena celkem činí 4116096,00 Kč. Jelikož postupník pro postupníka zpracovává dílo ve výši Kč. 4790455,00, zavázal se uhradit postupníkovi v pozici zhotovitele první část ceny díla ve výše 4116096,00 kč.Bude to formou zápočtu-postupník koupil od postupitele materiál v hodnotě s DPH Kč. 41116096,00. Zbytek díla bude postupník fakturovat. To je 674359,00 Kč s DPH.
Prosím nevím jak zaúčtovat. Snad jsem to popsala dobře. Dělám účetnictví již několik let, ale postoupení a vzájemné započtení jsem ještě neměla a tak jsem z toho vedle. A také nevím z čeho odvést DPH. Nárokovat si budeme z faktury za materiál. Ale co ta pohledávka, z toho se nebude odvádět DPH? Děkuji všem.
Marta