Postoupení pohledávky-nutné

• (neregistrovaný)

20. 10. 2009 7:41

Dobrý den. Prosím zkušené.Koupili jsme pohledávku, kde dle smlouvy o postoupení pohledávky cena celkem činí 4116096,00 Kč. Jelikož postupník pro postupníka zpracovává dílo ve výši Kč. 4790455,00, zavázal se uhradit postupníkovi v pozici zhotovitele první část ceny díla ve výše 4116096,00 kč.Bude to formou zápočtu-postupník koupil od postupitele materiál v hodnotě s DPH Kč. 41116096,00. Zbytek díla bude postupník fakturovat. To je 674359,00 Kč s DPH.
    Prosím nevím jak zaúčtovat. Snad jsem to popsala dobře. Dělám účetnictví již několik let, ale postoupení a vzájemné započtení jsem ještě neměla a tak jsem z toho vedle. A také nevím z čeho odvést DPH. Nárokovat si budeme z faktury za materiál. Ale co ta pohledávka, z toho se nebude odvádět DPH? Děkuji všem.
    Marta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2009 12:22

stopp (neregistrovaný)

Re: Postoupení pohledávky-nutné
      Nevím jak ostatní, ale já to celkem nepochopila... Kdo je postupník a kdo postupitel ?
      Asi by to chtělo víc popsat, protože zatím mám dojem, že Vaše firma, dejme tomu firma A (Postupník)koupila od firmy B (postupitel) pohledávku za nějakou formou C. Už mi teda není moc jasný, kdo od koho kupuje materiál a kdo pro koho dělá dílo...

• 20. 10. 2009 17:06

sipka (neregistrovaný)

Já to možna špatně napsala a vysvětlila, v každém případě by to chtělo vidět smlouvy. Zřejmě oslovím daňového poradce. Možná, kdybych Vám přeposlala smlouvy na Váš email, věděla by jste o co se jedná. Ale i tak Vám děkuji. Marta.

• 20. 10. 2009 21:13

stopp (neregistrovaný)

Opravdu není zač. Nijak jsem Vám nepomohla. Nejlepší bude opravdu ten daňový poradce, pokud vám pomáhá běžně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).