Re: Kolaudace stavby-nutné
jestli si dobre pamatuju, tak pokud je stavebni povoleni, tak uz se neresi jestli do nebo pres 40 tis a vsechno je na technicke zhodnoceni. myslim, ze je na to nekde uz i vyklad. nemam cas to ted ale hledat. vsechny prace ktere maji zdanitelne plneni do kolaudace, tak vstupuji do techniceho zhodnoceni.
Mohu vstoupit do diskuse? Co se stane když vyndám tento obchodní majetek z evidence majetku před kolaudacií.
co to ovlivní?? Zápis je na kartě majetku. děkuji Radka
vychazel bych z DUZP. vim ze se to v praxi dela ruzne. ;o) pokud vam nekdo stavi, mate smlouvu, takze vite kolik to tak bude stat. stavbu dokonci aby se mohlo kolaudovat, do 15 dnu musi vystavit danovy doklad protoze duzp je pri dokonceni stavby. takze kdyz vam faktura dorazi do dalsiho dph tak mate dost casu pred zarazenim si spocitat kolik ze to bylo celkem. to ze se stavba dodela, skolauduje a pak az chodi faktury nekdy za pul roku to uz neni asi predmetem tyhle diskuze. to uz je obchazeni zakona a pak to technicke zhodnoceni neni, pac jiste na fakture bude DUZP po kolaudaci a napsano cosi ve smyslu opravy. nemam-li pravdu. ;o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 10. 2009 9:07
Dobrý den,
pokud mám kolaudaci stavby ze dne 1.9. 2009, ale nebyla právní moci až 1.10.2009 a v září mi ještě přišli faktury na rekonstrukci stavby, mám účtovat ještě jako technické zhodnocení nebo jako opravu, pokud se vejdu do Kč 40 000,00 ?
Datum kolaudace beru, kdy rozhodli nebo kdy nabude právní moci ?
Děkuji.