Re: dovolená na MD
pokud nastupujete v těchto dnech, tak budete čerpat MD někdy do května? příštího roku
pokud písemně požádáte o čerpání dovolené /to čerpání je velmi důležité, protože, pokud požádáte o proplacení dovolené, tak tu zaměstnavatel proplatit nesmí, pokud trvá Váš prac. poměr/ tak, aby ihned navazovala na mateřskou dovolenou, budete čerpat 20 dnů dovolené r. 2010 a nárok za MD z r. 2009 (to budou asi 3,5 dne - to záleží, kolik prac. dnů budete na mateřské dovolené - za každých 21 PD je nárok na 1/12 celor. nároku, předpokládám, že to nebude víc jak 60 PD, to by se pak počítalo z celoročního nároku a krátilo by se za rodič. dovolenou)
nenapsala jste přesný datum odchodu na MD, tak ta odpověď také není přesná
po skončení MD a vyčerpání dovolené požádáte (písemně) zam-tele o čerpání rodič. dovolené (max. do 3 let dítěte)
Re: dovolená na MD
děkuji za info.
Na mateřskou nastupuji v listopadu, tak jestli tomu dobře rozumím neodpracuji v roce 2009 60dní tak mám nárok jen na poměrnou část a v roce 2010 překročím těch 60dní a tím pádem mám vše a nikde se nic nekrátí, a to že se ta dovolená nekrátí se někde dočtu, máme takovou mzdovou, že se se mnou bude určitě handrkovat. děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 10. 2009 12:51
Dobrý den,
nastupuji nyní po rodičovské dovolené hned na mateřskou dovolenou, chtěla jsem se zeptat jestli mám nárok na celých 20dní dovolené nebo jestli se to krátí na 10dní, když MD je pouze 6měsíců. děkuji