Re: Pojištění na blbost - účetní
Taková pojistka pokryje jen škody řekněme na majetku...něco jako když vám upadne PC...nikoliv škodu zaměstnavateli na chybně spočtené daně,na opožděné platby a pod.Poslala jsem poždě zálohu na daň z PPO a Fú vypočetl pokutu za 25 dní,zhruba 2.000 a tu jsem zaměstnavateli musela zaplatit...bez kompenzace-na to se prý tyto pojistky nevztahují.KOOPERATIVA
S pozdravem Tonka
Česká podnikatelská pojišťovna, ročně 805, - (počítalo se to z 4,5 násobku hrubé mzdy) a ještě se mi nestalo, že bych uplatňovala pojistku.
Jsem taky pojištěná přes Svaz účetních. Ale o moc klidnější nejsem. Co jsem se zatím dočetla, tak zkušenosti s vyplácením pojistného plnění nejsou žádné nebo negativní.
Nepotřebuju pojistku na majetkovou škodu, potřebuju pojistku na penále a pokuty, pokud něco špatně spočítám, neodešlu, zapomenu, špatně udělám z neznalosti zákona.
Nechala jsem si to vysvětlit, měla bych to mít pokryté, ale..... "Když ptáčka lapají, krásně mu zpívají."
Nemilá věc,bohužel stát se může,raději bych byla pojištěná,ale obávám se,že když půjdu pojistku uzavřít tak mi vše odkývají,že na to vše nárok budu mít a když dojde k plnění,tak už budou mluvit jinak a vzhledem k pojistným podmínkám,ve kterých se víc než těžce orientuji mám pocit,že vlastně ani pořádně nevím co vlastně podepisuji.Raději dělám vše pro to,abych pojistku ani nikdy nepotřebovala.
Děkuji za debatu. Zrovna dneska jsem slyšela, že Kooperativa dělá s odškodněním hrozné cavyky. Já jsem volala na ČSOB a tvrdili mi, že právě takové pojištění poskytují, ale zas tady někdo psal, že to tvrdí a pak se ukáže, že to tak není. Zajdu tam, poptám se a přečtu návrh smlouvy.
>>>>
>>>>>>>>O pojištění jsem pro klid duše uvažovala, ale když
>>>>>>>>jsem se začetla do podmínek (ČSOB přes Svaz účetních)
>>>>>>>********************************
>>>>>>Nemilá věc,bohužel stát se může,raději bych byla
>>>>>>pojištěná,ale obávám se,že když půjdu pojistku
>>>>>>uzavřít
>>>>>>tak
>>>>>>mi vše odkývají,že na to vše nárok budu mít a když
>>>>>>dojde k plnění,tak už budou mluvit jinak a vzhledem k
>>>>>>pojistným podmínkám,ve kterých se víc než těžce
>>>>>>orientuji
>>>>>>mám pocit,že vlastně ani pořádně nevím co vlastně
>>>>>>podepisuji.Raději dělám vše pro to,abych pojistku ani
>>>>>>nikdy nepotřebovala.
>>>>>*******************************************
>>>>Já, když jsem si pořádně pročetla pojištění, tak jsem
>>>>byla spokojená.Mám pojištění na penále, špatně
>>>>spočítané odvody.
>>>>Vše co jsem chtěla.
>>>>A taky se snažím dělat tak, abych pojistku nemusela
>>>>využít.
>>>U koho jste prosím Ilčo pojištěná - a jako
>>>zaměstnanec
>>>nebo OSVČ?
>>Pojištění je u Kooperativy a jsem jako zaměstnanec, a
>>je tam i OSVČ to plánuju, jak si vyřídím ŽL.
>
>Děkuji za debatu. Zrovna dneska jsem slyšela, že
>Kooperativa dělá s odškodněním hrozné cavyky. Já jsem
>volala na ČSOB a tvrdili mi, že právě takové pojištění
>poskytují, ale zas tady někdo psal, že to tvrdí a pak se
>ukáže, že to tak není. Zajdu tam, poptám se a přečtu
>návrh smlouvy.
Já, když jsem sháněla pojištění, tak jsem šla i za svou "pojišt'ovačkou" a přes jiné pojišt'ovny, nebylo vlastně pojišěno nic /pokuty, špatné výpočty/.Tady na diskuzi jsem sehnala kontakt a pak šla na Svaz účetních a vyřídila. Já to chci hlavně pro klid duše,
protože všechno zkoumám a co by kdyby,taky doufám že to nikdy potřebovat nebudu.A na ČSOB jsem byla zrovna včera a divila bych se kdyby se mi pojištění nesnažili vnutit, jako všechno ostatní, co do mne klavírovali, když jsem jim řekla profesi.
Rozhodnutí je na Vás, hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2009 13:45
Účetní, prosím Vás, u jaké pojišťovny jste pojištěné "na blbost"? Kolik Kč ročně? Uplatnila některá z vás plnění? Jaké máte zkušenosti? Dejte tip, dík.